Πολιτισμός

Πέμπτη 6 Ιουλίου | Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας | 21:15

Θεατροποιημένο αναλόγιο για την απουσία και την αρπαγή, με την Ιωάννα Παππά, τον Άλκη Παναγιωτίδη και τον Αντρέα Μαντά συνοδεία ζωντανής, πρωτότυπης μουσικής από τον περίφημο Βρετανό μπασίστα, συνθέτη και παραγωγό, Jah Wobble και τους Tian, το σχήμα παραδοσιακής κινεζικής μουσικής.

Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

διαβάστε περισσότερα
05 Jul 2023 10:03 AM

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο πλαίσιο του διεθνούς, πολυμεσικού φεστιβάλ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ A FESTIVAL, παρουσιάζει το Μυστήριο 13 Ε_ΦΥΓΑ Πόντος σε σύλληψη και σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου.

Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου, ανάμεσα στα ψηλά δέντρα του πρώην κάμπινγκ ΟΑΣΗ, η site specific θεατρική αυτή παράσταση εξερευνά και διηγείται ένα υποφωτισμένο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.

Οι συμμετέχοντες μοιράζονται την ιστορία της οικογένειας και της καταγωγής τους: οι νεότεροι έτσι όπως τους την μετέφεραν και οι μεγαλύτεροι όπως την έζησαν.

διαβάστε περισσότερα

Το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής διοργανώνουν την εκπαιδευτική δράση “Pablo Picasso-Θάνος Τσίγκος: Μια συνομιλία”.

Με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Pablo Picasso και το 2023, που η καρδιά του πολιτισμού χτυπά στην Ελευσίνα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελευσίνας και της Μαγούλας, καλούνται να γνωρίσουν τους δύο μεγάλους ζωγράφους- τον Ισπανό “πατέρα του κυβισμού” και τον Ελευσίνιο “ζωγράφο των λουλουδιών”- τη ζωή τους, το έργο και την τεχνοτροπία τους.

διαβάστε περισσότερα
16 May 2023 10:01 AM

Η Γιορτή της Μητέρας πλησιάζει και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου μας ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας & Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας έχουν ετοιμάσει δράσεις, αφιερωμένες σε αυτήν την ξεχωριστή ημέρα!

  • Την Παρασκευή 12/5 και από τις 16.00 έως τις 18.00 θα πραγματοποιηθεί μία πολύπλευρη δράση για παιδιά 5-10 ετών, στο παιδικό τμήμα της Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελευσίνας

 

διαβάστε περισσότερα

350 μαθητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης θα συγκεντρωθούν στην Ελευσίνα προκειμένου να επεξεργαστούν λύσεις για την κλιματική αλλαγή και να τις παρουσιάσουν μέσα από τη διεθνή γλώσσα της τέχνης.

Μαθητές από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τα Δυτικά Βαλκάνια θα συμμετέχουν σε ένα τριήμερο συνέδριο, στο οποίο θα επεξεργαστούν ιδέες για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και θα τις παρουσιάσουν στον δήμαρχο Ελευσίνας.

διαβάστε περισσότερα

Ο ρηξικέλευθος θίασος παραστατικών τεχνών Novoflot με έδρα το Βερολίνο παρουσιάζει από τις 5 έως τις 7 Μαΐου το Μυστήριο 114 Everything Open, ένα έργο όπερας στο δημόσιο χώρο, όπου μουσικοί, ερμηνευτές και χορευτές καλούν το κοινό να τους ακολουθήσει σε μία ευφάνταστη διαδρομή.

διαβάστε περισσότερα

Ένα τριήμερο Πανηγύρι με χορούς, τραγούδια, σινεμά, εκθέσεις και μουσικούς του δρόμου έρχεται στην πόλη της Ελευσίνας από 21 έως 23 Απριλίου.

Το ολοήμερο -και ολονύκτιο- φεστιβάλ του Σύλλα Τζουμέρκα συναντά το Πανηγύρι του Αγ. Γεωργίου (πολιούχου της πόλης), ο καθηγητής εθνομουσικολογίας Λάμπρος Λιάβας στήνει γλέντι με τα τραγούδια και τους χορούς της Γης, της Άνοιξης και της ελληνικής Πασχαλιάς, ενώ δύο από τις εμβληματικές εκθέσεις της 2023 Ελευσίς καλούν το κοινό για τελευταία φορά στις Αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου.

διαβάστε περισσότερα
18 Apr 2023 10:44 AM

Συμπόσιο #3: Μάνδρα

Σάββατο 18 Μαρτίου | 14:30

Πλατεία Γκλιάτη, Μάνδρα Αττικής

Είσοδος Ελεύθερη με προκράτηση θέσης

Γνωρίζουμε τη Μάνδρα Αττικής

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σας προσκαλεί στο Συμπόσιο #3: Μάνδρα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 14:30 στην Κεντρική Πλατεία Μάνδρας σε συνεργασία με συλλογικότητες της πόλης. 

διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ | 12.00-13.30

Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας

«Σήκω Μαριόλα από τη γη!..»

Ο θεϊκός και ο ανθρώπινος θρήνος

Μια μουσική παράσταση για την Εαρινή Ισημερία (21 Μαρτίου) και την Πασχαλινή περίοδο που βρίσκεται προ των πυλών, με τραγούδια και κείμενα για το θείο και το ανθρώπινο πάθος.

διαβάστε περισσότερα
09 Mar 2023 10:40 AM

Με μεγάλη χαρά, υποδεχόμαστε τον διακεκριμένο φιλόλογο & γλωσσολόγο Γιώργο Μπαμπινιώτη στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου μας!

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, σε μια διάλεξη με θέμα "Κόσμος - Νους - Γλώσσα: Θεμελιώδεις αρχές της γλώσσας"!

Σας περιμένουμε στο Στέκι του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας

διαβάστε περισσότερα