Ανοίγουν οι παιδικές χαρές σε Ελευσίνα και Μαγούλα

24 Μαρ 2021 2:25 PM

Συνεχής η απολύμανση και η καθαριότητα από τον Δήμο Ελευσίνας .

Αργύρης Οικονόμου: «Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών προσθέσαμε δύο νέες παιδικές χαρές στην Πλατεία Μιχαλάκη και στην Πλατεία Νικηφορίδη. Θέλουμε πολλά να κάνουμε ακόμη για τους πιο πολύτιμους δημότες μας».

 

Σύμφωνα με το σχετικό (ΦΕΚ Β' 1076/20-03-2021), ο Δήμος Ελευσίνας προχωρά στο άνοιγμα των πάρκων και των παιδικών χαρών για το κοινό, με περιοριστικά μέτρα, ωστόσο, να είναι ακόμη σε ισχύ.

Πιο συγκεκριμένα, στις παιδικές χαρές και τα πάρκα ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • επιτρέπονται επισκέψεις ομάδων έως 3 ατόμων. Αν πρόκειται για οικογένεια, μπορούν να είναι και περισσότερα άτομα.
  • τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων και η αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. παιδικής χαράς ή πάρκου.
  • η μετάβαση, με τα πόδια ή με ποδήλατο, γίνεται με SMS στο 13033 και κωδικό 6.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε σχετικά: «Είναι σαφής η εντολή προς τους εργαζόμενους καθαριότητας, ώστε οι παιδικές χαρές να καθαρίζονται επιμελώς. Οι μικροί συμπολίτες μας που στερήθηκαν τη χαρά και το παιχνίδι, αξίζουν να ξαναμπούν στον φυσικό τους χώρο με ασφάλεια και φροντίδα».

Αλλά και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Λ. Παππάς επεσήμανε πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι οι παιδικές χαρές να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής υγειονομικά και καθαρές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή την περίοδο ο Δήμος Ελευσίνας ασχολείται ενεργά με την αναβάθμιση των υφιστάμενων παιδικών χαρών. Έτσι μετά την αναβάθμιση της Πλατείας Μιχαλάκης, άλλη μια, αυτή στην Πλατεία Νικηφορίδη έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των πιστοποιημένων παιδικών χαρών.