Πρόνοια

Από το Σάββατο 8/6/2024 μέχρι τη Δευτέρα 10/6/2024 και τις ώρες από 09:00 π.μ. έως 09:00 μ.μ., θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, οι κλιματιζόμενοι χώροι που έχουν καθοριστεί για να φιλοξενήσουν-προστατεύσουν πολίτες σε περίπτωση υψηλών θερμοκρασιών.

Οι καθορισμένοι κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου μας είναι οι εξής:

  • Δημοτικό κατάστημα Μαγούλας: Ηρώων Πολυτεχνείου 2, τηλ. 2132140412
  • Β' ΚΑΠΗ: Μιαούλη & Ιάκχου 40, τηλ. 2105547112
διαβάστε περισσότερα
Alt

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας, ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ), θα πραγματοποιηθεί αναδιανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, στο κτίριο της Υπηρεσίας επί των οδών Ελ. Βενιζέλου & Εθν. Αντιστάσεως, Ελευσίνα.

διαβάστε περισσότερα
07 Feb 2024 10:18 AM
Alt

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας, ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ), θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στο κτίριο της Υπηρεσίας επί των οδών Ελ. Βενιζέλου & Εθν. Αντιστάσεως, Ελευσίνα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

 Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς την HELLENiQ ENERGY και τη θυγατρική της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, για τη διαχρονική έμπρακτη αρωγή της στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μέσα από την οποία επιτυγχάνεται η μεγιστοποίηση της υποστήριξης προς τους άπορους και οικονομικά αδύναμους συνδημότες μας.

διαβάστε περισσότερα
11 Jan 2024 11:25 AM
Alt

Ο «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας» του Δήμου Ελευσίνας, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, διοργανώνει μία σειρά από εκδηλώσεις - δράσεις ευαισθητοποίησης για θέματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και για τα δικαιώματα των γυναικών.

• Διοργάνωση σεμιναρίου αυτοάμυνας για όλες τις γυναίκες 18 ετών και άνω από εξειδικευμένο δάσκαλο πολεμικών τεχνών στις 28/11/2023 και ώρα 11:00-12:30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Ελευσίνας. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με αφορμή τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα από σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

διαβάστε περισσότερα
04 Sep 2023 12:09 PM
Alt

Σας ενημερώνουμε ότι έως και την Τετάρτη 9 Αυγούστου, θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις ζημιάς (π.χ. καμμένα ελαιόδενδρα) λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς στην πληγείσα περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας, του Δήμου Ελευσίνας.

Οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν στην ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ κα Μαλιάτση, στο Δημαρχείο Μαγούλας (1ος όροφος - Ηρώων Πολυτεχνείου 2, τηλ: 213-2140405,410)

Απαραίτητα δικαιολογητικά: ΑΦΜ & Ταυτότητα

διαβάστε περισσότερα
Alt

Καλούνται οι πολίτες που ανήκουν σε Ευάλωτες Ομάδες (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικά προβλήματα, κλπ) και διαβιούν σε δομημένες περιοχές στο σύνολο των οικισμών του Δήμου (οικισμοί, πολεοδομικά τμήματα πόλεων, κλπ.), των οποίων οι κατοικίες συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις, εφόσον το επιθυμούν, να παρέχουν στον Δήμο τα στοιχεία τους, προκειμένου να ενταχθούν στο Μητρώο των ατόμων που ανήκουν σε Ευάλωτες Ομάδες και διαβιούν σε κατοικίες που συνορεύουν με δάση ή δασικές εκτάσεις.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Από την Παρασκευή 04/08/2023 μέχρι το Σάββατο 05/08/2023 και τις ώρες από 12:00μ. έως 06:00μ.μ., θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό οι κλιματιζόμενοι χώροι που έχουν καθοριστεί για να φιλοξενήσουν – προστατέψουν πολίτες σε περίπτωση υψηλών θερμοκρασιών.

Οι καθορισμένοι κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου μας, είναι οι εξής:

Δημοτική Ενότητα Ελευσίνας:

Δημαρχείο Ελευσίνας, Χατζηδάκη & Δήμητρος, τηλ.:2105537100

Δημοτική Ενότητα Μαγούλας: Δημοτικό κατάστημα Μαγούλας, Ηρώων Πολυτεχνείου 2, τηλ. 2132140412

διαβάστε περισσότερα
Alt

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε η Δημοτική Ενότητα Μαγούλας Δήμου Ελευσίνας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17 Ιουλίου.

Η εν λόγω κήρυξη έχει ισχύ για έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 17 Ιανουαρίου 2024.

διαβάστε περισσότερα
21 Jul 2023 10:18 AM