Πρόνοια

Alt

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας καλούν τους Δημότες να προσφέρουν σχολικά είδη.

Συγκεντρώνουμε τσάντες, μολύβια, τετράδια, στυλό, μαρκαδόρους, χάρακες, μπλοκ ζωγραφικής και όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές για το σχολείο τους.

Τα σχολικά είδη που θα προσφερθούν θα πρέπει να είναι καινούρια, ή μεταχειρισμένα, σε άριστη κατάσταση, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

Τα σχολικά αυτά, θα τα παραλάβουν οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου και στη συνέχεια θα τα διανείμουν σε παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη.

διαβάστε περισσότερα
05 Sep 2022 10:55 AM
Alt

Στην υπογραφή νέας σύμβασης με κτηνιάτρους προχώρησε ο Δήμος Ελευσίνας.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η συνολική κτηνιατρική μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα της Ελευσίνας και της Μαγούλας και συγκεκριμένα στειρώσεις, εμβολιασμοί, ηλεκτρονικές σημάνσεις, κλινική εξέταση, αποπαρασιτώσεις, αιματολογικές εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις.

Όλα τα παραπάνω, εντάσσονται στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος προστασίας αδέσποτων ζώων του Δήμου Ελευσίνας.

διαβάστε περισσότερα
26 Jul 2022 11:35 AM
Alt

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας, ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ), θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στο κτίριο της Υπηρεσίας επί των οδών Ελ. Βενιζέλου & Εθν. Αντιστάσεως, Ελευσίνα.

διαβάστε περισσότερα
27 Jun 2022 12:59 PM
Alt

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 31 Μαΐου η υλοποίηση της δράσης «Εναλλακτική διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης».

Πρόκειται για ένα δίκτυο με ειδικούς κάδους συλλογής ρούχων και υποδημάτων οι οποίοι και θα τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία της Ελευσίνας και της Μαγούλας, με σκοπό την εναλλακτική διαχείρισή τους και φυσικά, την επαναχρησιμοποίησή τους.

Σε αυτά τα σημεία, τα οποία θα είναι τουλάχιστον 20, θα συλλέγονται παλιά ρούχα, υφάσματα και υποδήματα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη δράση δωρεάν μαστογραφικών ελέγχων που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, το διήμερο 25-26 Μαΐου.

Η κινητή μονάδα μαστογράφου εγκαταστάθηκε στον χώρο του Δημοτικού Parking η οποία και εξυπηρέτησε συνολικά 77 γυναίκες από την Ελευσίνα και τη Μαγούλα και από 40-70 ετών.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ένας χρόνος συνεργασίας του Δήμου Ελευσίνας με το Χαμόγελο του Παιδιού, συμπληρώθηκε στις 25 Μαΐου 2022.

Μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ελευσίνας, το 2021, προχώρησε σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «το Χαμόγελο του Παιδιού», συμβάλλοντας στην προσπάθεια για αποτελεσματική συνεργασία, με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ο «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας» του Δήμου Ελευσίνας στις 6 Μαΐου 2022 συμπλήρωσε τρία χρόνια λειτουργίας.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, εξυπηρετήθηκαν συνολικά 417 γυναίκες, θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων.

Την ίδια χρονική περίοδο πραγματοποιήθηκαν 315 δράσεις δικτύωσης με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ευρύ δίκτυο συνεργασίας με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των γυναικών.

διαβάστε περισσότερα
18 May 2022 11:44 AM

Με ιδιαίτερη μέριμνα για τους συνανθρώπους μας από την Ουκρανία που φιλοξενούνται στη Δομή Προσφύγων, πέρασε το φετινό Πάσχα στον Δήμο Ελευσίνας.

Από την πρώτη μέρα που οι Ουκρανοί πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη Δομή που βρίσκεται στην Ελευσίνα, ο Δήμος στέκεται σταθερά στο πλευρό τους, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες τους.

Έτσι και το Πάσχα, ο Δήμος ανέλαβε μία σειρά από πρωτοβουλίες, με στόχο να περάσουν τις Άγιες μέρες, με την κατάνυξη που αρμόζει.

διαβάστε περισσότερα

Επισκέψεις στη Φιλική Φωλιά και τη Δομή Προσφύγων

Πασχαλινές επισκέψεις και δράσεις πραγματοποίησαν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ελευσίνας, στο Κέντρο Αγάπης – Φιλική Φωλιά και τη Δομή Προσφύγων.

Στις δράσεις συμμετείχε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου και οι Αντιδήμαρχοι Εύη Άνθη & Λεωνίδας Παππάς.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Για την προστασία αστέγων και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων από το ψύχος, ο Δήμος Ελευσίνας διαθέτει ως χώρο φιλοξενίας το Δημαρχείο Ελευσίνας, Χατζηδάκη 41 & Δήμητρος:

 από Παρασκευή 18/3/2022 ώρα 10:00μ.μ. έως Σάββατο 19/3/2022 ώρα 08:00π.μ.

 από Σάββατο 19/3/2022 ώρα 10:00μ.μ. έως Κυριακή 20/3/2022 ώρα 08:00π.μ.

 από Κυριακή 20/3/2022 ώρα 10:00μ.μ. έως Δευτέρα 21/3/2022 ώρα 08:00π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο 2105537100 (Τηλ. Κέντρο Δημαρχείου).

διαβάστε περισσότερα