Πρόνοια

Alt

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας, ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ), θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στο κτίριο της Υπηρεσίας επί των οδών Ελ. Βενιζέλου & Εθν. Αντιστάσεως, Ελευσίνα.

διαβάστε περισσότερα
12 Dec 2022 12:45 PM
Alt

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ελευσίνας, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, διοργανώνουν μία σειρά από εκδηλώσεις - δράσεις ευαισθητοποίησης για θέματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και για τα δικαιώματα των γυναικών.

διαβάστε περισσότερα
21 Nov 2022 11:10 AM
Alt

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας, ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ), θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στο κτίριο της Υπηρεσίας επί των οδών Ελ. Βενιζέλου & Εθν. Αντιστάσεως, Ελευσίνα.

διαβάστε περισσότερα
27 Sep 2022 10:20 AM
Alt

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διανείμει σχολικά είδη σε παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, στην οδό Ρήγα Φεραίου 70 και να υποβάλουν αίτηση.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση βεβαίωσης εγγραφής του κάθε μαθητή.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας καλούν τους Δημότες να προσφέρουν σχολικά είδη.

Συγκεντρώνουμε τσάντες, μολύβια, τετράδια, στυλό, μαρκαδόρους, χάρακες, μπλοκ ζωγραφικής και όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές για το σχολείο τους.

Τα σχολικά είδη που θα προσφερθούν θα πρέπει να είναι καινούρια, ή μεταχειρισμένα, σε άριστη κατάσταση, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

Τα σχολικά αυτά, θα τα παραλάβουν οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου και στη συνέχεια θα τα διανείμουν σε παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη.

διαβάστε περισσότερα
05 Sep 2022 10:55 AM
Alt

Στην υπογραφή νέας σύμβασης με κτηνιάτρους προχώρησε ο Δήμος Ελευσίνας.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η συνολική κτηνιατρική μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα της Ελευσίνας και της Μαγούλας και συγκεκριμένα στειρώσεις, εμβολιασμοί, ηλεκτρονικές σημάνσεις, κλινική εξέταση, αποπαρασιτώσεις, αιματολογικές εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις.

Όλα τα παραπάνω, εντάσσονται στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος προστασίας αδέσποτων ζώων του Δήμου Ελευσίνας.

διαβάστε περισσότερα
26 Jul 2022 11:35 AM
Alt

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας, ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ), θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στο κτίριο της Υπηρεσίας επί των οδών Ελ. Βενιζέλου & Εθν. Αντιστάσεως, Ελευσίνα.

διαβάστε περισσότερα
27 Jun 2022 12:59 PM
Alt

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 31 Μαΐου η υλοποίηση της δράσης «Εναλλακτική διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης».

Πρόκειται για ένα δίκτυο με ειδικούς κάδους συλλογής ρούχων και υποδημάτων οι οποίοι και θα τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία της Ελευσίνας και της Μαγούλας, με σκοπό την εναλλακτική διαχείρισή τους και φυσικά, την επαναχρησιμοποίησή τους.

Σε αυτά τα σημεία, τα οποία θα είναι τουλάχιστον 20, θα συλλέγονται παλιά ρούχα, υφάσματα και υποδήματα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη δράση δωρεάν μαστογραφικών ελέγχων που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, το διήμερο 25-26 Μαΐου.

Η κινητή μονάδα μαστογράφου εγκαταστάθηκε στον χώρο του Δημοτικού Parking η οποία και εξυπηρέτησε συνολικά 77 γυναίκες από την Ελευσίνα και τη Μαγούλα και από 40-70 ετών.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ένας χρόνος συνεργασίας του Δήμου Ελευσίνας με το Χαμόγελο του Παιδιού, συμπληρώθηκε στις 25 Μαΐου 2022.

Μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ελευσίνας, το 2021, προχώρησε σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «το Χαμόγελο του Παιδιού», συμβάλλοντας στην προσπάθεια για αποτελεσματική συνεργασία, με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο.

διαβάστε περισσότερα