Πόλη

Alt

Με νέα μηχανήματα ενισχύεται το δυναμικό του Τμήματος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ελευσίνας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά σύμβαση προμήθειας υδραυλικών γερανών απορριμματοφόρων, ο Δήμος Ελευσίνας προχωρά και στην προμήθεια κλαδοτεμαχιστή.

Το εν λόγω μηχάνημα χρησιμοποιείται για τον θρυμματισμό των κλαδιών, κορμών διαμέτρου ως 400mm, ξύλων και λοιπών ξυλωδών αποβλήτων, όπως απόβλητα κήπων, παλέτες, ξύλινοι ιστοί και φλοιοί δένδρων.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Για την προστασία αστέγων και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων από το ψύχος, ο Δήμος Ελευσίνας διαθέτει ως χώρο φιλοξενίας το Δημαρχείο Ελευσίνας, Χατζηδάκη 41 & Δήμητρος από Πέμπτη 13/1/2022 και ώρα 08:00μ.μ έως Παρασκευή 14/1/2022 και ώρα 08:00π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο 2105537100 (Τηλ. Κέντρο Δημαρχείου).

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ολοκληρώθηκαν, την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, οι διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκλέχτηκε ομόφωνα ο Δημοτικός Σύμβουλος, Παύλος Κουκουναράκης, ο οποίος και διαδέχτηκε τον Γιώργο Ηλιόπουλο, που θήτευσε σχεδόν δύο χρόνια στη θέση του Προέδρου Δ.Σ.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη η Ρεντούμη Βαρβάρα και Γραμματέας ο Λιάσκος Δημήτρης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η προκήρυξη 13Κ/2021 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 7 μόνιμων προσλήψεων προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στον Δήμο Ελευσίνας.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 20 Ιανουαρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 7 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Οι ειδικότητες οι οποίες αφορούν στον Δήμο Ελευσίνας είναι οι κάτωθι:

ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (1)

ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών (1)

διαβάστε περισσότερα
04 Jan 2022 10:11 AM

Εντός του Δεκεμβρίου, ο Δήμος Ελευσίνας σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» διοργάνωσαν μία άκρως επιτυχημένη δράση για τα παιδιά.

Η δράση αφορούσε στη συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων για όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη, με σκοπό να γίνουν οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές τους πιο όμορφες και χαρούμενες.

Η ανταπόκριση των πολιτών της Ελευσίνας και της Μαγούλας, καθώς και η προσφορά της Κατασκευαστικής Δημητρίου, που εδρεύει στη Μαγούλα αλλά και των εκδοτικών οίκων Ψυχογιός & Μίνωας, ήταν συγκινητική.

διαβάστε περισσότερα
31 Dec 2021 10:40 AM
Alt

Τη «μάχη» της καθημερινότητας για μία ολοένα και πιο καθαρή Ελευσίνα και Μαγούλα έρχεται να ενισχύσει η υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια δύο μηχανισμών υδραυλικών γερανών.

Οι εν λόγω γερανοί πρόκειται να τοποθετηθούν σε δύο από τα απορριμματοφόρα τύπου πρέσας, που διαθέτει ο Δήμος Ελευσίνας, για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους υπόγειους κάδους, που είναι τοποθετημένοι σε όλο το εύρος του Δήμου.

διαβάστε περισσότερα
30 Dec 2021 10:12 AM
Alt

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η Ημερίδα που αφορούσε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URB-EN PACT, στα πλαίσια του προγράμματος URBACT III, με τίτλο : «Μιλάω για την Πόλη μου», που διοργάνωσε ο Δήμος Ελευσίνας, στα μέσα Δεκεμβρίου.

Από πλευράς Δήμου, το «παρών» έδωσαν, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι, Λεωνίδας Παππάς, Θανάσης Μαυρογιάννης, Εύη Άνθη και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Θάνασης Κριεκούκης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Βάσει των νέων μέτρων που εξέδωσαν τα συναρμόδια υπουργεία, λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης της νέα μετάλλαξης Όμικρον, που έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ο Δήμος Ελευσίνας σας ενημερώνει πως από τις 30 Δεκεμβρίου 2021 και μέχρι νεοτέρας, όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Ελευσίνας, συμπεριλαμβανομένων των Νομικών Προσώπων θα εξυπηρετούν το κοινό αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού στα κάτωθι τηλέφωνα :

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 55 37 252

διαβάστε περισσότερα
29 Dec 2021 11:34 AM
Alt

Ψηφίστηκε από το Δημοτική Συμβούλιο Ελευσίνας το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, που συνιστά κορυφαία διαδικασία για κάθε Δημοτική Αρχή.

Στο τεχνικό πρόγραμμα, περιλαμβάνονται έργα από ιδίους πόρους αλλά και έργα από επιχορηγήσεις, όπως αυτή των 20 εκατομμυρίων ευρώ, που διεκδίκησε και έλαβε ο Δήμαρχος, Αργύρης Οικονόμου, από το Υπουργείο Εσωτερικών, προς όφελος του Δήμου.

διαβάστε περισσότερα

Δράση ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών του Δήμου μας, διοργανώθηκε την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αστυνομίας και σε συνεργασία με το 1 ο Σύστημα Προσκόπων Ελευσίνας.

Παραμονή των Χριστουγέννων, η Δημοτική Αστυνομία, με επικεφαλής τον αρμόδιο, Γιάννη Γιαννίκο, συνοδεία μικρών και μεγάλων προσκόπων, κυκλοφόρησαν στην πόλη προκειμένου να μεταδώσουν το μήνυμα της ευαισθητοποίησης απέναντι στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κυρίως, στην τήρηση του Κ.Ο.Κ. όσον αφορά στα δικαιώματα των ΑμεΑ.

διαβάστε περισσότερα