Πόλη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελευσίνας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Υπεγράφησαν οι 2 συμβάσεις μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας και του αναδόχου, που αφορούν στην προμήθεια 2 ηλεκτροκίνητων οχημάτων και σταθμών φόρτισης.

Η προμήθειά τους, εντάσσεται στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 849.309,01 ευρώ.

Ήδη από το 2022, ο Δήμος Ελευσίνας, μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας, συνέταξε και κατέθεσε μελέτη, εξασφαλίζοντας την ανωτέρω χρηματοδότηση.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση

Παραδόθηκε το 1ο SkatePark, ένας χώρος αναψυχής και ασφαλούς άθλησης στην Άνω Ελευσίνα και συγκεκριμένα, στην οδό Μαρίας Κιουρί.

διαβάστε περισσότερα
20 Nov 2023 10:39 AM
Alt

Στο «Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation EU, εντάσσεται και το έργο αναδάσωσης του Λόφου της Μαγούλας.

διαβάστε περισσότερα
13 Nov 2023 11:39 AM

Τερματικός σταθμός η Ελευσίνα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, το οποίο και τερμάτισε στην Ελευσίνα, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Οι Ανδρέας Χριστοδουλάκης - Σταύρος Αναμολίδης επικράτησαν στο 2ο Acropolis Rally Legends που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά παράλληλα με το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις.

διαβάστε περισσότερα
06 Nov 2023 10:49 AM
Alt

Πρόκειται για 1 επιβατικό όχημα και 2 λεωφορεία τοπικής αστικής συγκοινωνίας

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και η ανάδειξη οριστικού αναδόχου για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων, στον Δήμο Ελευσίνας.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 849.309,01 ευρώ.

Ο Δήμος Ελευσίνας, με ενέργειες που ξεκίνησαν το 2022 και τη σχετική σύνταξη και κατάθεση μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, εξασφάλισε την ανωτέρω χρηματοδότηση.

διαβάστε περισσότερα
25 Oct 2023 11:58 AM
Alt

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 πρόκειται να διεξαχθούν οι Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές.

Διαδικασία Σταυροδοσίας για τις Δημοτικές Εκλογές

Το ψηφοδέλτιο είναι ένα και περιλαμβάνει Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Ελευσίνας - Μαγούλας, καθώς και Υποψηφίους Τοπικούς Συμβούλους Ελευσίνας (για την Ελευσίνα) και Μαγούλας (για τη Μαγούλα).  Σε αντίθεση με το Δημοτικό Συμβούλιο, στο Τοπικό Συμβούλιο ψηφίζονται μόνο από την περιοχή τους (Ελευσίνα ή Μαγούλα).

π.χ. 

διαβάστε περισσότερα
05 Oct 2023 12:50 PM
Alt

Ο χώρος θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο πολυθεματικό πάρκο της πόλης

Και επίσημα, μετά και την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς από τον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, η Όαση ανήκει πλέον στον Δήμο Ελευσίνας.

Πρόκειται για μία έκταση 20,5 στρεμμάτων, στην περιοχή του Αεροδρομίου, στην οποία σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το πρώτο και μεγαλύτερο πολυθεματικό πάρκο της Ελευσίνας.

Το χρονικό

διαβάστε περισσότερα
25 Sep 2023 12:27 PM
Alt

Ένα πλήρως εξοπλισμένο και με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, πάρκο κοινωνικοποίησης και άθλησης σκύλων, αποκτά ο Δήμος Ελευσίνας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου, το πάρκο αναμένεται να κατασκευαστεί και διαμορφωθεί, στον –μέχρι σήμερα- ανεκμετάλλευτο χώρο, στην περιοχή του Νεκροταφείου.

Υπενθυμίζεται, πως στο ίδιο σημείο, έχουν ανακατασκευαστεί/ανακαινιστεί 3 νέα γήπεδα (τένις, μπάσκετ, ποδοσφαίρου 5Χ5), μέσω της χορηγίας που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση.

διαβάστε περισσότερα
13 Sep 2023 10:57 AM
Alt

Σας ενημερώνουμε ότι έως και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις ζημιάς (π.χ. καμμένα ελαιόδενδρα), λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς, που ξέσπασε στις 22 Αυγούστου, στην περιοχή του Αεροδρομίου (Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας).

Οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν στην ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ για τον Δήμο Ελευσίνας κα Μαλιάτση (Δημαρχείο Μαγούλας - Ηρώων Πολυτεχνείου 2, 1ος όροφος, τηλ: 2132140405/410)

Απαραίτητα δικαιολογητικά: ΑΦΜ & Ταυτότητα

διαβάστε περισσότερα
25 Aug 2023 12:34 PM