Πόλη

Δύο σπουδαία αθλητικά γεγονότα, φιλοξένησε τις προηγούμενες ημέρες η Ελευσίνα, δίνοντας τον τόνο στις προσπάθειες εξωστρέφειας και προβολής της πόλης και των δυνατοτήτων της.

Το πρώτο αφορούσε, τον Διεθνή Φιλικό Ποδοσφαιρικό Αγώνα μεταξύ του «Πανελευσινιακού Α.Ο» και της Ουγγρικής ομάδας Veszprem, που φέρει το όνομα της πόλης.

διαβάστε περισσότερα
27 Sep 2021 12:43 PM

Μία νέα παιδική χαρά στην περιοχή του Αεροδρομίου, θα περιμένει το επόμενο διάστημα τους μικρούς φίλους, αφού σήμερα υπεγράφη στο Δημαρχείο Ελευσίνας η σχετική σύμβαση.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, η παιδική χαρά θα γίνει στο Ο.Τ 422 και μαζί με τη διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου, ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στις 390.104,83 €, με τη δαπάνη να καλύπτεται με χρηματοδότηση του «Πράσινου Ταμείου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου καλούνται να προσέλθουν ξανά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ελευσίνας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, Γιώργου Ηλιόπουλου, σε εφαρμογή σχετικής Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της Εγκυκλίου, θα μπορούν να προσέρχονται στην αίθουσα μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σύμβουλοι, ενώ οι συνεδριάσεις θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Ωστόσο, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, η «Ώρα του Δημότη» θα συνεχιστεί κανονικά, ώστε όσοι δημότες το επιθυμούν να είναι «παρόντες» στην διαδικασία.

διαβάστε περισσότερα
21 Sep 2021 11:26 AM
Alt

Ο Δήμος Ελευσίνας συμμετέχει στη δράση του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», συγκεντρώνοντας και προσφέροντας σχολικά είδη για παιδιά που το έχουν ανάγκη. Έτσι το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, όσοι δημότες το επιθυμούν, μπορούν να προσέρχονται στο Δημαρχείο με τις προσφορές τους σε σχολικά είδη. Τα σχολικά είδη που θα προσφερθούν, όπως τσάντες, τετράδια, μολύβια και στυλό, θα πρέπει να είναι καινούρια, ή μεταχειρισμένα, σε άριστη κατάσταση, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

διαβάστε περισσότερα
09 Sep 2021 11:10 AM
Alt

Η προσπάθεια προβολής της Ελευσίνας και της Μαγούλας μέσω του #Visit Eleusis ήδη διανύει τον τρίτο μήνα λειτουργίας της.

Ο Δήμος Ελευσίνας, θέλοντας να κάνει συμμέτοχους τους πολίτες και τους επαγγελματίες της πόλης στην προσπάθεια εξωστρέφειας της πόλης, προχωρά σε μια δράση ανάδειξης της καθημερινότητάς μας.

Έτσι μία ομάδα φωτογράφων, πρόκειται να δημιουργήσει ένα concept με πρωτογενές υλικό, φωτογραφίες και βίντεο από τα καταστήματα εστίασης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Αμέσως μόλις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες, ότι επίκειται η μεταφορά του πλωτού γερανού CONTO στην Βλύχα Ελευσίνας, ο Δήμος Ελευσίνας απευθύνθηκε επισήμως στους συναρμόδιους φορείς.

Έτσι, με επιστολές του ο Αργύρης Οικονόμου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αλλά και προς το ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΕ, ζητούσε να ενημερωθεί ο Δήμος επισήμως για το ενδεχόμενο ελλιμενισμού του Conto στην Ελευσίνα.

διαβάστε περισσότερα
30 Aug 2021 12:52 PM
Alt

Κατ’ οίκον εμβολιασμοί με κινητή μονάδα πραγματοποιούνται στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα, με τη συνεργασία του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου.

Η κινητή μονάδα έχει ριχθεί στη μάχη εναντίον της πανδημίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμπολίτες που αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ο εμβολιασμός, γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τη Δευτέρα 9/8/2021 και την Τρίτη 10/8/2021 και τις ώρες από 10.00π.μ. έως 08.00μ.μ., θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό οι κλιματιζόμενοι χώροι που καθορίστηκαν για  να φιλοξενήσουν – προστατέψουν πολίτες σε περίπτωση υψηλών θερμοκρασιών. 

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου μας, είναι οι εξής:

Δημοτικό διαμέρισμα Ελευσίνας: Δημαρχείο Ελευσίνας, Χατζηδάκη & Δήμητρος, τηλ.:2105537100

Δημοτικό διαμέρισμα Μαγούλας: Δημοτικό κατάστημα  Μαγούλας, Ηρώων Πολυτεχνείου 2, τηλ. 2132140412

διαβάστε περισσότερα
09 Aug 2021 11:23 AM
Alt

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, έδωσε το παρών στην έναρξη των ενημερωτικών, διαδικτυακών, συναντήσεων στο πλαίσιο του «Δικτύου πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες» που ίδρυσε η ΚΕΔΕ.

Υπενθυμίζεται, πως ο Δήμος Ελευσίνας είναι ο μόνος που συμμετέχει στο Δίκτυο, μετά το ενδιαφέρον που εκδήλωσε η Δημοτική Αρχή.

διαβάστε περισσότερα
03 Aug 2021 11:01 AM
Alt

Λύση σε μια σημαντική εκκρεμότητα του Κτηματολογίου αναφορικά με τα κοινόχρηστα και κοινωφελή ακίνητα, ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή μετά από τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Το ζήτημα αφορά άμεσα τον Δήμο Ελευσίνας και για αυτό το λόγο η Δημοτική Αρχή, είχε προβεί όλο το προηγούμενο διάστημα σε συγκεκριμένες κινήσεις. Ειδικότερα, η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά στα κοινόχρηστα και κοινωφελή ακίνητα που καταχωρίστηκαν στις κτηματολογικές εγγραφές ως «άγνωστου ιδιοκτήτη».

διαβάστε περισσότερα