Έτοιμα για την επαναλειτουργία τους Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί σε Ελευσίνα και Μαγούλα

30 Μάιος 2020 9:54 AM

Απόλυτα έτοιμα για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, είναι τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία, οι Βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί σε Ελευσίνα και Μαγούλα.

Στους εσωτερικούς, εξωτερικούς και αύλειους χώρους των Σχολείων πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις και μικροβιοκτονίες από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, καθαρισμοί και αποψιλώσεις από την Διεύθυνση Πρασίνου, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε σε παρεμβάσεις, όπου κρίθηκε αναγκαίο.

Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, ανεξάρτητα από την προμήθεια του Υπουργείου Παιδείας, εφοδίασε επιπρόσθετα τις Σχολικές Μονάδες, με ποσότητα υγειονομικού υλικού και τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας. Επιπλέον ο καθαρισμός θα είναι συνεχής σε όλη τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας.

Να σημειωθεί ότι υπήρξαν αλλεπάλληλες επαφές της Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Στέλλας Κάβουρα – Σερεμέτη με τους Διευθυντές των Σχολείων, ώστε η επανεκκίνηση να γίνει απρόσκοπτα, με την τήρηση των απαραίτητων οδηγιών από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, ευχαριστεί θερμά όλες τις καθαρίστριες που ξεπέρασαν τις δυνάμεις τους και ανταποκρίθηκαν με άψογο τρόπο στον καθαρισμό όλων των Σχολικών Μονάδων.

Για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας Σχολικών Μονάδων έχει εκδοθεί Κυβερνητική Απόφαση πρόσθετης χρηματοδότησης για το έργο των σχολικών καθαριστριών με παράλληλη αύξηση των ωρών απασχόλησης τους.

Τέλος ο Δήμος Ελευσίνας θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε όλες οι Σχολικές Μονάδες σε Ελευσίνα και Μαγούλα να παραμείνουν καθαρές για την ασφάλεια Εκπαιδευτικών και Μαθητών.