Έτοιμα τα Σχολεία σε Ελευσίνα και Μαγούλα για να υποδεχθούν εκπαιδευτικούς και μαθητές την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

10 Ιαν 2021 5:48 PM

Καθ’ όλα έτοιμος είναι ο Δήμος Ελευσίνας για να επιστρέψουν στις τάξεις τους με υγειονομική ασφάλεια οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Ο Δήμος έχει πραγματοποιήσει τις απαραίτητες απολυμάνσεις, έχει προβεί στη σχολαστική καθαριότητα των σχολικών αιθουσών και λοιπών χώρων και κάλυψε τις ανάγκες σε υγειονομικό υλικό, τόσο στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, όσο και στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα οποία θα λειτουργήσουν με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων, των οδηγιών και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν οριστεί και πάντα με την επιτήρηση των Διευθυντών.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Δήμου Ελευσινας και σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, την Παρασκευή όσοι Εκπαιδευτικοί το επιθυμούσαν έκαναν rapid test.

Επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, την πλήρη αρμοδιότητα για την λειτουργία ή την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, έχει το Υπουργείο Παιδείας και τα διοικητικά του όργανα.

Τέλος οποιοδήποτε ζήτημα ανακύψει στις Σχολικές Μονάδες, ο Δήμος θα επιληφθεί με τις προβλεπόμενες γι αυτόν διαδικασίες.