ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΛ

Alt
20 Δεκ 2019 3:32 PM

 

Σύσκεψη με Βουλευτές και Αντιπεριφερειάρχη 

Με αφορμή την από 19/12/2019 απόφαση του Κεντρικού Συμβούλιου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) ο Δήμαρχος Ελευσίνας  Αργύρης Οικονόμου προκάλεσε  ενημερωτική σύσκεψη, την επομένη,  Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Ελευσίνας. 
Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Βουλευτές Δυτικής Αττικής Κώτσηρας Γιώργος, Λιάκος Ευάγγελος και Τσίπρας Γιώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης  Δυτ. Αττικής  Κοσμόπουλος Λευτέρης, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Ελευσίνας  Ι. Παναγιωτούλιας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Ηλιόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αθ. Μαυρογιάννης, Λ. Παππάς, Γ. Κουρούνης, Μ. Μίχας και Δ. Λιάσκος. 
Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους παριστάμενους σχετικά με την τελευταία απόφαση του ΚΣΝΜ η οποία δεν χαρακτηρίζει την ΠΥΡΑΚΛ ως « Ιστορικό Τόπο». Τόνισε πως στην απόφαση αυτή ο δήμος είναι αντίθετος και παραμένει σταθερός στην ήδη διατυπωμένη άποψή του περί χαρακτηρισμού του εργοστάσιου της ΠΥΡΑΚΛ ως  «Ιστορικό Τόπο».
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα μετά τις δύο πρόσφατες συνεδριάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής,  καθώς και το θέμα της παραβατικότητας και ασφάλειας  στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής. Ο δήμαρχος ζήτησε την ενίσχυση της αστυνόμευσης  στο δήμο και την αύξηση του στελεχιακού δυναμικού στο Αστυνομικό Τμήμα  Ελευσίνας και εν όψει του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021.