Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του 1ου Λυκείου και Τμήματος του 2ου Γυμνασίου Ελευσίνας

Alt
29 Οκτ 2020 2:46 PM

Λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του 1ου Λυκείου για 14 μέρες, από 27.10.2020 έως 09.11.2020 και το Β1 τμήματος της Β΄Τάξης του 2ου Γυμνασίου Ελευσίνας για 14 μέρες, από 26.10.2020 έως 08.11.2020.

Ως Δήμος προχωρήσαμε άμεσα στην απαραίτητη απολύμανση κάτι το οποίο έγινε στο Επαγγελματικό Λύκειο και στο 2ο και 4ο Γυμνάσιο που παρουσιάστηκε ανάλογο πρόβλημα.

Λόγω των δεκάδων ερωτημάτων από Δημότες που έχει δεχτεί η Δημοτική Αρχή, σχετικά με το κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω κορωνοϊού, σας αναφέρουμε τα εξής: 

Αποκλειστική αρμοδιότητα για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων για λόγους δημόσιας υγείας, έχει αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας μετά από εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και όχι ο Δήμος. 

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την σχολική κοινότητα και θα συνδράμει όπου ζητηθεί. 

Ήδη όλα τα σχολικά συγκροτήματα, τα δημοτικά κτίρια και οι αθλητικοί χώροι έχουν απολυμανθεί από ειδικά συνεργεία, τα οποία θα επέμβουν ξανά όπου υπάρξει ανάγκη. 

Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί, φροντίζοντας για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας και ας παραμείνουμε ψύχραιμοι, για το καλό όλων μας.  

Ασπίδα μας είναι η γνώση και η πρόληψη και όχι ο πανικός και ο φόβος. 

Μόνο μέσα από την κοινή μας προσπάθεια θα βγούμε νικητές