ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στη δράση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Νέων στη Μαγούλα (Πρόγραμμα Erasmus+ Youth, «Steps Youth Centers»)

Alt
10 Απρ 2019 7:47 AM
Κατηγορία: Κοινωνία

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Youth, «Steps Youth Centers» με διαχειριστή το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων, προχωρά στην έναρξη λειτουργίας της δράσης Ευρωπαϊκού Κέντρου μη τυπικής εκπαίδευσης Νέων στη Μαγούλα. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Σκοπός της δράσης είναι η μη τυπική εκπαίδευση σε πληθώρα Ευρωπαϊκών θεμάτων που απασχολούν κι επηρεάζουν τη ζωή του σύγχρονου πολίτη και στα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και ορισμένες πολιτικές της Ε.Ε.

Μέσα από διαδικτυακές θεματικές ενότητες, που έχει επιμεληθεί το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων, οι συμμετέχοντες στη δράση θα μπορούν να καταρτίζονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας CEREBRUM Online System.

Ο κάθε συμμετέχων μπορεί να παρακολουθεί όποτε και όπου επιθυμεί τα μαθήματα με μοναδική προϋπόθεση τη σύνδεση στο διαδίκτυο (ασύγχρονη κι εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση).

Παράλληλα, θα προηγηθεί εισαγωγική εκπαίδευση δια ζώσης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νέου Δημοτικού Ιατρείου Μαγούλας, όπου οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν πλήρως από τον εκπαιδευτή, για τον απλό κι εύχρηστο τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας & διεξαγωγής των μαθημάτων.

Η κατάρτιση δεν απαιτεί κάποιο συγκεκριμένο υπόβαθρο εκπαίδευσης και απευθύνεται σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες-στόχους, κάθε μία από τις οποίες θα καταρτιστεί σε διαφορετικές θεματικές ενότητες, με βάση τις συγκεκριμένες προδιαγραφές του προγράμματος.

οι ομάδες και οι θεματικές ενότητες ανά ομάδα

Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν, (εφόσον εντάσσονται σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες) και άτομα με περιορισμένη δυνατότητα κινητικότητας (χρήση αμαξιδίου κλπ), καθώς τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά αλλά και ο χώρος διεξαγωγής των αρχικών, δια ζώσης, συναντήσεων στο νέο Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας, διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές πρόσβασης.
 
«Το έργο αναμένεται να έχει πολλαπλό και πολύ-επίπεδο αντίκτυπο στα όρια του Δήμου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., κα Μαρούγκα Κωνσταντίνα, κατά την ανάλυση της φιλοσοφίας και των στόχων του έργου στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου το Νοέμβριο 2018.
 
Τα δια ζώσης και διαδικτυακά μαθήματα θα διαρκέσουν 2–3 μήνες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
 
Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος.
 
Δηλώσεις συμμετοχής από Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και μέχρι την συμπλήρωση όλων των θέσεων
 
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας (τηλ. 210 5565621) ή να συμπληρώσουν την κατάλληλη φόρμα συμμετοχής στο www.kedelefsinas.gr
 
Φόρμες Συμμετοχής :
Μαθητές Γ’ Γυμνασίου – Γ’ Λυκείου: http://bit.ly/2I9m4qw & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Εκπαιδευτικοί Β’θμιας Εκπαίδευσης: http://bit.ly/2I9c7Jz
Νέοι 18-30 ετών:  http://bit.ly/2IaOKiW
Άνεργοι :  http://bit.ly/2I7Dwvv

(Λόγω περιορισμένων θέσεων ανά τμήμα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)