Αντικατάσταση χλοοτάπητα στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου

12 Νοε 2020 2:42 PM

Με την υπ. αριθμ. 191/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, στις 22 Απριλίου 2019 η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε προβεί στην έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Ελευσίνας και του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού για το έργο «Αντικατάσταση πλαστικού τάπητα βοηθητικού γηπέδου στο ΟΤ 258».

Ωστόσο, η εν λόγω Προγραμματική Σύμβαση από αδράνεια, είχε παραμείνει ανενεργή.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας και με ενέργειες του Δημάρχου κ. Οικονόμου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας προχώρησε σε νέα επικαιροποιημένη απόφαση στις 20 Νοεμβρίου 2019, όπου ενέκρινε την σύναψη νέας Προγραμματικής Σύμβασης.

Με την μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας δημοπρατήθηκε έργο συνολικού προϋπολογισμού 192.000 €, το οποίο και θα καλυφθεί από χρηματοδότηση του ΠΔΕ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την μελέτη είναι:

  1. Η αποξήλωση του παλαιού τάπητα,
  2. Η εγκατάσταση ολοκληρωμένου αυτόματου δικτύου ποτίσματος για τον «δροσισμό» του συνθετικού τάπητα,
  3. Η προμήθεια και τοποθέτηση καινούργιου συνθετικού ποδοσφαιρικού τάπητα πλήρως εναρμονισμένου με τις προδιαγραφές FIFA κατηγορίας (2) δύο αστέρων και
  4. Γενικές εργασίες ευπρεπισμού του χώρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου θα καλυφθεί από χρηματοδότηση του ΠΔΕ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση.

Με την αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου Ελευσίνας στο ΟΤ 258 και την αντικατάσταση χλοοτάπητα θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου, προσφέροντας ασφαλείς συνθήκες άθλησης στους χρήστες.

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους της πόλης μας, με σκοπό το σύνολο των Δημοτών να μπορεί  να αθλείται σε σύγχρονους, ασφαλείς, δημόσιους αθλητικούς χώρους ανοιχτούς για όλους.