Για τον Γιάννη Καλομενίδη

17 Αυγ 2020 12:10 PM

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Γιάννη Καλομενίδη, μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές της Ελευσινας, που ασχολήθηκε με την Ελευσινιακή Πολιτιστική Κληρονομιά.

Η υπέρμετρη αγάπη που έτρεφε για τη πόλη μας και το ασίγαστο πάθος για την έρευνα και συλλογή ιστορικών στοιχείων, έφεραν στο φως αρκετές από τις εν πολλοίς άγνωστες πτυχές της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του Δήμου μας.

Με τη καταγραφή σπάνιων εικόνων από το παρελθόν της Ελευσίνας και της Μαγούλας, κατάφερε να περιγράψει με ακρίβεια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και να διατηρήσει στη συλλογική μνήμη τις ένδοξες στιγμές των Ελευσίνιων και των Μαγουλιωτων.

Όσοι είχαμε την τύχη να μοιραστούμε μαζί του διάφορες σκέψεις για το μέλλον της αγαπημένης μας πόλης, κρατάμε την άρτια και εμπεριστατωμένη άποψη του για την ουσιαστική αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Ελευσίνας.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Ελευσίνας κ. Αργύρη Οικονόμου και με την σύμφωνη γνώμη των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η κηδεία του Γιάννη Καλομενίδη να πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη.

Αγαπημένε μας Γιάννη Καλομενίδη η Ελευσίνα και η Μαγούλα δεν θα σε ξεχάσει ποτέ.

Το έργο σου θα παραμείνει ζωντανό και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από μέρους μας έτσι ώστε να αξιοποιηθεί το αρχείο σου.