ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Alt
26 Σεπ 2019 12:26 PM

 

Στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» ο Δήμος Ελευσίνας

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 19 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό έργο C-Track 50 και το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων, ενώ τελούσε  υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
 Εκ μέρους του Δήμου Ελευσίνας και του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου,  παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Πράσινου-Ανακύκλωσης Παππάς Λεωνίδας.   
Στο πλαίσιο της ημερίδας έλαβε χώρα και η  τελετή «Υπογραφής του Συμφώνου των Δημάρχων», για όσους δήμους επιθυμούσαν να αναλάβουν δεσμεύσεις ενόψει του 2030, ή να επισφραγίσουν την υφιστάμενη δέσμευσή τους για τους ίδιους στόχους. Συνολικά  29 Δήμοι από όλη την Ελλάδα υπέγραψαν τους στόχους αυτούς, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ελευσίνας. 
Το Ευρωπαϊκό έργο C-Track 50, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της EE, έχει ως στόχο την κινητοποίηση και την υποστήριξη των δημόσιων αρχών στον καθορισμό μακροπρόθεσμων προτεραιοτήτων ενεργειακής πολιτικής, καθώς και την στήριξη περιφερειακών και τοπικών αρχών για την ανάπτυξη, χρηματοδότηση και εφαρμογή φιλόδοξων, ολοκληρωμένων και αειφόρων σχεδίων δράσης για την ενέργεια και το κλίμα, προκειμένου να επιτευχθεί ανθρακική ουδετερότητα έως το 2050. Συνολικά, στο έργο συμμετέχουν εταίροι από 11 χώρες της Ε.Ε. Συντονιστής του έργου είναι το ΕΜΠ/Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και συμμετέχει ως εξειδικευμένος τεχνικός εταίρος η ΕΠΤΑ A.E. Σύμβουλοι-Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων. 
Το «Σύμφωνο των Δημάρχων» είναι ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Με τη δέσμευσή τους, οι υπογράφοντες το Σύμφωνο σκοπεύουν να επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020.