ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΑ

Alt
22 Νοε 2019 3:12 PM

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
 

Ο «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας» του Δήμου Ελευσίνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, που σύμφωνα με τον ΟΗΕ έχει θεσπιστεί να εορτάζεται στις 25  Νοεμβρίου, διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σε θέματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Πιο συγκεκριμένα τα στελέχη του Σταθμού θα βρίσκονται τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίουστις από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:00 π.μ., στην είσοδο του Δημαρχείου Ελευσίνας, προκειμένου να διανείμουν έντυπο υλικό και να ενημερώσουν τους δημότες σχετικά με τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού.

Επίσης το απόγευμα της ίδιας μέρας ο «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας», κατόπιν πρόσκλησης της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Απασχόλησης και Πολιτισμού του Δήμου Μεγαρέων, θα συμμετέχει στην εκδήλωση του Δήμου Μεγαρέων που υλοποιείται με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις ώρα 18:30 στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο και τα στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού θα παρουσιάσουν τα εξής θέματα:

- «Συμβουλευτικά Κέντρα Υποστήριξης Γυναικών: Ο θεσμός και ο ρόλος τους στην πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» - εισηγήτρια Θάλεια Τζερέτα, Κοινωνική Λειτουργός Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ελευσίνας.

- «Ενδοικογενειακή Βία: Το εν κρυπτώ έγκλημα»  -  εισηγήτρια Πηνελόπη Μουρτζούκου, Νομικός Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ελευσίνας.