Δωρεάν tablet σε μαθητές από τον Δήμο Ελευσίνας για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης

04 Δεκ 2020 2:28 PM

Ο Δήμος Ελευσίνας, σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που όλοι βιώνουμε, όπου η δια ζώσης εκπαίδευση έχει ανασταλεί για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, στηρίζει έμπρακτα τους μαθητές της πόλης μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ψηφιακό εξοπλισμό για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Γι αυτό τον λόγο, με απόφαση του Δημάρχου Ελευσίνας κ. Οικονόμου, πραγματοποιήθηκε έκτακτη επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών, προκειμένου να εξοπλιστούν άμεσα με tablet τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών κα. Κάβουρα και κα. Τζιγκιτζέλα, με επιστολή τους προς τους Διευθυντές των Σχολείων, κατέγραψαν τον ακριβή αριθμό των μαθητών που δεν διαθέτουν τον εξοπλισμό και δεν μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η επιλογή των μαθητών έγινε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις του Δήμου και σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Παιδείας.

Με την σειρά τους οι Διευθυντές των Σχολείων προμηθεύτηκαν τα tablet και τα παρέδωσαν στους μαθητές.

Στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, παίρνοντας την πρωτοβουλία να καλύψουμε τις ανάγκες των μαθητών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισάξια και απρόσκοπτη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση, για όσο διάστημα αυτή θα εφαρμόζεται.

Γιατί η πρόσβαση στη γνώση είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών.