ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΗ ΜΑΓΟΥΛΑ

Alt
14 Ιαν 2020 4:02 PM
Κατηγορία: Πολιτισμός

 

Σχεδιάζει ο Δήμος Ελευσίνας 

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Δ. Αττικής και του Αθλητικού Συλλόγου Τριπτόλεμος, στο ισόγειο του Δημαρχείου Ελευσίνας, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020.. Μετά τη δοξολογία ο πατήρ Βλάσιος μεταφέροντας μήνυμα του Μητροπολίτη ευχήθηκε «χρονιά πολλά και ευλογημένα». Στη συνέχεια ο πρόεδρος του δύο συλλόγων Ευάγγ. Κακοσαίος ευχήθηκε «καλή υγεία, πνευματική και σωματική, να αγωνίζεστε για το καλύτερο». Αναφέρθηκε ακόμη στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ικανότητες και στις σημαντικές διακρίσεις των αθλητών του Τριπτόλεμου την χρονιά που πέρασε και τη συμμετοχή τους στους προσεχείς Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Στις ενέργειες διαρκούς στήριξης προς τους δύο συλλόγους  αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ελευσίνας  Αργύρης Οικονόμου. Επεσήμανε ακόμη πως η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές, κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή πισίνας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως είχε εξαγγελθεί στον αγιασμό στο Ειδικό Σχολείο. «Καταθέσαμε πρόταση στην Περιφέρεια και στην Κυβέρνηση για δημιουργία Εθνικού Πάρκου για ΑμΕΑ στο χώρο που προοριζόταν να γίνει το κολυμβητήριο στη Μαγούλα» δήλωσε ο κ. Οικονόμου ενώ κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε «καλή χρονιά με περισσότερες χαρές και λιγότερες λύπες».
Ευχές για υγεία και καλή χρονιά εξέφρασαν στο σύντομο χαιρετισμό τους ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θ. Μπούρας και οι Βουλευτές Δυτ. Αττικής Ε. Λιάκος και Γ. Κώστηρας, συγχαίροντας  τον πρόεδρο, τα μέλη και τους αθλητές του συλλόγου για τις δράσεις και τις διακρίσεις τους, τονίζοντας παράλληλα ότι θα σταθούν δίπλα τους.  Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  ο οποίος ευχήθηκε υγεία, προκοπή, ευημερία και αισιοδοξία για καλύτερες μέρες. Ευχές για υγεία και ευτυχία εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, συγχαίροντας τον πρόεδρο για τη γνώση και τη πυγμή που επιδεικνύει στις διεκδικήσεις του.
Στη σημασία του μεγαλόπνοου αυτού  έργου αναφέρθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Γεωργόπουλος εκφράζοντας παράλληλα τις δικές του ευχές. 
Στην  εκδήλωση προκειμένου να τιμήσουν τους δύο συλλόγους και να εκφράσουν τις ευχές τους παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ελευσίνας Ι. Παναγιωτούλιας, οι αντιδήμαρχοι Γ. Κουρούνης, Μ. Μίχας, Λ. Παππάς, Π. Κουκουναράκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Γεωργόπουλος,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Εύη Γκιόκα, Φ. Τατάκης, Μ. Μπάρδης, Χ. Σεμερτζίδης, Γ. Τσουκαλάς, Χ. Ανδρώνης, οι αντιπρόεδροι του ΠΑΚΠΠΑ Β. Ρόκας και ΚΕΔΕ Ζ. Στραϊτούρη, τοπικοί σύμβουλοι Ελευσίνας και Μαγούλας, εκπρόσωποι των τοπικών στρατιωτικών αρχών, όμορων δήμων, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, πολιτιστικών αθλητικών συλλόγων και φορέων του δήμου.