ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Alt
27 Νοε 2019 1:28 PM

 

Με κάθε σεβασμό και την πρέπουσα επισημότητα, εορτάστηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στην Ελευσίνα, η επέτειος της «Εθνικής Αντίστασης 1941-1944». Το πρωί τελέστηκε τιμητική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου παρουσία μελών της δημοτικής αρχής, της στρατιωτικής ηγεσίας και εκπροσώπων φορέων της πόλης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε μετά το πέρας της δοξολογίας ο Δημήτρης Λιάσκος-  αντιδήμαρχος, για θέματα Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. 
Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο μπροστά από το Μνημείο Ηρώων στη κεντρική πλατεία της Ελευσίνας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Δήμο Ελευσίνας, την Αντιπεριφέρεια Δυτ. Αττικής, την 112 ΠΜ, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας,  το Σύλλογο Μικρασιατών. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στον εορτασμό παρέστησαν μεταξύ άλλων οι: Λιάκος Ευάγγελος-Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Αργύρης Οικονόμου-δήμαρχος Ελευσίνας, Γιάννης Παναγιωτούλιας- Γεν. Γραμματέας Δήμου Ελευσίνας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γ. Γεωργόπουλος  και Π. Παππά, οι αντιδήμαρχοι Ελευσίνας Λ. Παππάς, Γ. Κουρούνης, Π. Κουκουναράκης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του ΕΚΕΔΑ Β. Λίγγος, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων κα.