Επίσκεψη Προέδρου ΠΕΔΑ και Δήμαρχου Γαλατσίου στον Δήμο Ελευσίνας

Alt
10 Δεκ 2020 12:50 PM

Τον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Οικονόμου επισκέφτηκε την Τρίτη 08/12, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Μαρκόπουλος.

Στην συζήτηση που έγινε, παρουσία του εκλεγμένου Εκπροσώπου του Δήμου Ελευσίνας στην ΠΕΔΑ Δημοτικού Συμβούλου κ. Μπάρδη, ο Δήμαρχος Ελευσίνας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ, για ζητήματα που αφορούν τον Δήμο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αποστολή εγγράφου του Δήμου προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, για το θέμα που απασχολεί τον Δήμο μας, όπου μεγάλος αριθμός ιδιοκτησιών, όπως πλατείες, παιδικές χαρές και κλειστά γυμναστήρια, που για δεκαετίες χρησιμοποιεί ο Δήμος Ελευσίνας, χαρακτηρίζονται στο Κτηματολόγιο ως αγνώστου ιδιοκτησίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία ένταξης αυτών των χώρων σε χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ, Αντώνης Τρίτσης κ.α.) με σκοπό την συντήρηση, ασφαλή λειτουργία και αναβάθμισή τους.

Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τον Δήμο μας και η επίλυση του προβλήματος θα συμβάλει στην επιτυχή διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, γιατί όπως τονίστηκε για την αξιοποίηση και ανάπλαση αυτών των κοινόχρηστων χώρων, που σήμερα εμφανίζονται ως αγνώστου ιδιοκτησίας, ο Δήμος αδυνατεί να χρηματοδοτήσει έργα συντήρησης και καλλωπισμού  για την χρήση τους.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ κ. Μαρκόπουλος συμφώνησε με τον κ. Οικονόμου και τον κ. Μπάρδη, ότι η επίλυση του ζητήματος μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική όχι μόνο για τον Δήμο Ελευσίνας, αλλά και για όλους τους ΟΤΑ στην προσπάθεια αξιοποίησης δημόσιων και ευρωπαϊκών πόρων.  

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ να θέτει στην διάθεση του Δήμου Ελευσίνας κάθε υποστηρικτική παρέμβαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ελευσίνας.