ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Alt
26 Σεπ 2019 12:34 PM

 

Μείωση της σχολικής διαρροής μέσω των Καλών Τεχνών

    Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της τελικής, Τεχνικής Συνάντησης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2019 στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Michelangelo. Το Σχέδιο “Michelangelo: Ensuring School Success and Reducing Early School leaving through Fine Arts”, αφορά μια Στρατηγική Σύμπραξη, η οποία εστιάζει στη Σχολική Εκπαίδευση και στην οποία συμμετέχουν τρεις οργανισμοί από τρεις Ευρωπαϊκές χώρες.
    Ειδικότερα, οι εταίροι της σύμπραξης από την Ελλάδα είναι ο Δήμος Ελευσίνας, ο οποίος είναι και ο Συντονιστής του ανωτέρω προγράμματος, το 3º Γυμνάσιο Ελευσίνας και η  Athens Makerspace. Από την Ιταλία, ο Δήμος Comune di Siderno, το Liceo Artistico "M.Preti/A. Frangipane" και η Associazione Darsana Terangα. Τέλος, από την Πορτογαλία, συμμετέχουν ο Δήμος Município de Barcelos, το Agrupamento De Escolas De Barcelos και η Associação Intercultural Amigos da Mobilidade.
Στόχος του προγράμματος είναι να μελετήσει και να προτείνει τρόπους μέσα από τους οποίους η Τέχνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» αντιμετώπισης της σχολικής διαρροής και ενδυνάμωσης της σχολικής επιτυχίας.
Κατά τη διάρκεια της τριήμερης συνάντησης πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις, όπως συναντήσεις εργασίας την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα στο Δημαρχείο της Ελευσίνας, όπου έγινε και το καλωσόρισμα των εθνικών αντιπροσωπειών από το Δήμαρχο κ. Αργύρη Οικονόμου και τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιο Κουρούνη.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ελευσίνας προέβαλε το γεγονός ότι η Ελευσίνα θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 και έκλεισε με την προτροπή μελλοντικής  συνεργασίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.     
Επισκέψεις σε σχολεία της πόλης πραγματοποιήθηκαν στο ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας, στο 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, στον 2ο Παιδικό Σταθμό στην Φιλαρμονική του Δήμου Ελευσίνας. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην πόλη από συνεργάτη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2021 , επίσκεψη στο Μουσείο Μικρασιατών, και στους συλλόγους των  «Κρητών»   και   «Το Αδράχτι».