Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΏΝ

Alt
18 Νοε 2019 1:31 PM

 

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ- Η Ελευσίνα θυμάται

Με την καθιερωμένη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας, ο Δήμος  τίμησε και φέτος την εξέγερση του Πολυτεχνείου ’73.  Το πρωί της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου αντιπροσωπείες μαθητών συγκεντρώθηκαν στην  πλατεία  Ηρώων προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές- φοιτητές του Πολυτεχνείου. 
Ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων από τον αντιδήμαρχο Γιώργο  Κουρούνη που εκπροσώπησε το δήμο Ελευσίνας, τις προέδρους της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής , εκπροσώπους του Θριάσιου Νοσοκομείου, του Συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ και τοπικών πολιτικών οργανώσεων. 
Εκ μέρους των σχολείων της πόλης στεφάνι κατέθεσαν μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο, το 4ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο, το 1ο ΕΠΑΛ. Επίσης λουλούδια κατέθεσαν μεμονωμένα μαθητές από διάφορα σχολεία αλλά και αντιπροσωπεία της Ένωσης Συλλόγου Μαθητών Ελευσίνας. Να σημειωθεί ότι αρκετοί μαθητές εκφώνησαν ποιήματα ή είπαν λίγα λόγια για την ημέρα. 
Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Γ. Κουρούνης  αναφέρθηκε στο ιστορικό των γεγονότων και  μίλησε για τη σημασία της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο και ολοκλήρωσε την ομιλία του στέλνοντας το μήνυμα «να διαφυλάξουμε το νόημα της ημέρας» και  την ευχή για «Χρόνια πολλά στη Δημοκρατία». 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του  Δήμου Γ. Παναγιωτούλιας, η γραμματέας του Δ.Σ.  Στέλλα Κάβουρα, ο πρόεδρος του ΣΔΚ Ελέυσίνας Γ. Γιαννίκος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο ΓΓ του Ε.Ε.Π. Χρ. Ντάφλος, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί μαθητές.