ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ

Alt
06 Δεκ 2019 3:24 PM

Άμεσες πρωτοβουλίες για να τρέξουν τα έργα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας  


Συνάντηση εργασίας με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. για την εξέλιξη του εγχειρήματος «Ελευσίνα 2021- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», είχε στις Βρυξέλες ο δήμαρχος Ελευσίνας  κ. Αργύρης Οικονόμου. Στη συνάντηση μετείχαν από την πλευρά της «ELEUSIS 2021» η Διευθύνουσα Σύμβουλος Μαρία Παναγίδη, η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δέσποινα Γερουλάνου,  το μέλος του ΔΣ Μόνικα- Νίκη Τσιλιμπέρδη, καθώς και η κα Θέμις Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Κομισιόν και υπηρεσιακοί παράγοντες.
 Στη διάρκεια των συζητήσεων αναπτύχθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν στα έργα υποδομής και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. άκουσαν με περίσκεψη όσα ειπώθηκαν και δήλωσαν ότι γνωρίζουν τις δυσκολίες πραγματοποίησης του σημαντικού αυτού εγχειρήματος.
Ζήτησαν την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών από το δήμο Ελευσίνας, την Περιφέρεια Αττικής και την ελληνική Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας- όπως και η ελληνική πλευρά- πώς ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας είναι κορυφαία στιγμή, τόσο για την πόλη της Ελευσίνας, όσο και για τη χώρα, καθώς θα είναι η πρώτη ελληνική Πολιτιστική Πρωτεύουσα μετά την οικονομική κρίση.  
Νέα συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προγραμματίζεται για  τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ εκτιμάται ότι η ενδιάμεση αξιολόγηση της πορείας των έργων θα γίνει στα μέσα Ιουνίου.