Καθαρισμός και απολύμανση στα Κοιμητήρια Ελευσίνας και Μαγούλας

Alt
20 Μαρ 2020 10:59 AM

Εξειδικευμένο συνεργείο απολυμάνσεων, τις προηγούμενες μέρες προχώρησε σε εκτεταμένο καθαρισμό και απολύμανση, στα Κοιμητήρια Ελευσίνας και Μαγούλας, στο πλαίσιο των γενικότερων προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται αυτή την εποχή.

Σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα του χώρου καθώς επίσης και τον λόγο που οι Δημότες μας τον επισκέπτονται, θέλουμε να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ για την υλοποίηση μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού  αναφέρονται τα εξής:

  • Όσον αφορά στις κηδείες, τις σχετικές με αυτές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και τις ταφικές εκδηλώσεις, όπου σύμφωνα με τα οικεία θρησκευτικά ήθη είθισται η προσέλευση συγγενών, φιλικών προσώπων και κοινού, επιτρέπεται η συμμετοχή ΜΟΝΟ του θρησκευτικού λειτουργού, του απολύτως στενού συγγενικού περιβάλλοντος του αποβιώσαντος και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής, τηρουμένων των αναγκαίων μέτρων προστασίας.
  • Η προσέλευση εντός του ναού του Κοιμητηρίου, καθορίζεται τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση ο ανώτερος αριθμός εντός του ναού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα έξι (6) άτομα.

Για ακόμη μια φορά κάνουμε έκκληση στους Δημότες, να ακολουθούν πιστά και να τηρούν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Είναι σημαντικό σε αυτή την προσπάθεια να λειτουργήσουμε όλοι μαζί, σκεπτόμενοι ο ένας το καλό του άλλου.