ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Alt
17 Οκτ 2019 3:11 PM
Κατηγορία: Κοινωνία

 

Ομιλίες με θέμα «ενδοοικογενειακή βία και 3η ηλικία»  στα ΚΑΠΗ του Δήμου Ελευσίνας

Σειρά ενημερωτικών ομιλιών με αντικείμενο την ενδοοικογενειακή βία στην 3η ηλικία θα πραγματοποιήσει ο  «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας» του Δήμου Ελευσίνας, στους χώρους των παραρτημάτων  Κ.Α.Π.Η του Δήμου. 
Οι ομιλίες διοργανώνονται με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας που εορτάζεται την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους και έχουν ως κεντρικό θέμα  «Το φαινόμενο της κακοποίησης και παραμέλησης των ηλικιωμένων: Ενδοοικογενειακή βία και 3η ηλικία, μορφές και συνέπειες του φαινομένου, δικαιώματα και τρόποι πρόληψης της βίας κατά των ηλικιωμένων».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι ομιλίες θα γίνουν στις κάτωθι μέρες και ώρες:
-Κ.Α.Π.Η Μαγούλας: 22/10/2019 και ώρα 10:00 π.μ.
-Β΄Κ.Α.Π.Η Ελευσίνας: 23/10/2019 και ώρα 10:00 π.μ.
-Α’ Κ.Α.Π.Η Ελευσίνας: 24/10/2019 και ώρα 09:30 π.μ. 
Οι εισηγήσεις θα υλοποιηθούν από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού: Τσεβάς Κωνσταντίνος-Κοινωνιολόγος, Τζερέτα Ευθαλία-Κοινωνική Λειτουργός, και Μουρτζούκου Πηνελόπη-Νομικός. Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση. Ο  «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας» εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α του  Δήμου Ελευσίνας.