ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2020

Alt
03 Ιαν 2020 1:42 PM

 

Ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Ελευσίνας πραγματοποιήθηκε την 1η μέρα του νέου έτους,  στο ισόγειο του Δημαρχείου. Το παρόν έδωσε σύσσωμο σχεδόν το δημοτικό συμβούλιο, μέλη των τοπικών συμβουλίων Ελευσίνας και Μαγούλας, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας, τοπικών φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με δοξολογία και αγιασμό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου ο οποίος παράλληλα εξέφρασε τις ευχές του για υγεία και καλή χρονιά. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ελευσίνας κ Αργύρης  Οικονόμου ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και επιτυχίες για όλους  και τόνισε πως περιμένουμε το 2020 με ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Ελπίδα για την προκοπή του τόπου, αισιοδοξία ότι η Ελευσίνα και η Μαγούλα θα αλλάξουν και αποφασιστικότητα καθώς η νέα δημοτική αρχή μπορεί να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους υπαλλήλους του δήμου για τη μεγάλη και σημαντική προσφορά τους στην προσπάθεια να πάει μπροστά η πόλη και ευχήθηκε  η νέα χρονιά να  είναι  δημιουργική για την προετοιμασία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας η οποία θα πετύχει με τη βοήθεια της Πολιτείας και της Περιφέρειας. 
Ακολούθησε η κοπή της πίτας και η προσφορά των κομματιών από το δήμαρχο στους  παρευρισκόμενους, καθένας από τους οποίους εξέφρασε τις ευχές του για το νέο έτος  Μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε πως λόγω Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2020 είναι μια δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα χρονιά ορόσημο και μεγάλη ευκαιρία  για τη Δυτ. Αττική. Ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Γεωργόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή τύχη στην πατρίδα μας, ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Τσίτσος ευχήθηκε δύναμη και υγεία, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της αντιπολίτευσης θα πιέζει για αλλαγές στο Δήμο, ενώ  χρόνια πολλά ευχήθηκε και  ο δημοτικός σύμβουλος  Χ. Ανδρώνης.  
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Γεν. Γραμματέας του δήμου Ι. Παναγιωτούλιας, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γ. Ηλιόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Λ. Παππάς, Π. Κουκουναράκης, Δ. Λιάσκος, Μ. Μίχας οι δημοτικοί σύμβουλοι, Χ. Σεμερτζίδης, Σ. Κάβουρα, Μ. Μπάρδης, Σ. Γκιόκα-Άνθη,   Π-Φ. Τατάκης, Ν. Βιλλίωτης, Δ. Κονδύλης, Δ. Παπαγιάνναρος, Κ. Παραδείση, Θ. Κριεκούκης,  Β.  Ρεντούμη, η πρόεδρος του ΣΔΚ Μαγούλας Σ. Στάμου, οι τοπικοί σύμβουλοι Αν. Στάθη,  Χ.  Δελαπόρτας, Χ.  Δεδεηλίας, εκπρόσωποι  των στρατιωτικών αρχών  της πόλης, πρόεδροι και μέλη τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών  συλλόγων και φορέων.
Νωρίτερα το πρωί,  στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκε η  καθιερωμένη δοξολογία της 1ης  ημέρας του νέου  έτους παρουσία των δημάρχου,  αντιπεριφερειάρχη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας,  εκπροσώπων  της στρατιωτικής ηγεσίας της πόλης και πλήθος κόσμου. Τη δοξολογία τέλεσε ο Μητροπολίτης  κ. Κωνσταντίνος ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα με τη βοήθεια και τη φώτιση του Θεού.