Μέτρα που αφορούν στις δημοτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις

Alt
04 Νοε 2020 12:55 PM

Σε εφαρμογή όσων διατυπώνονται στην αριθμό Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863 Κοινή Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 4829 ενημερώνουμε για τα μέτρα που αφορούν στις δημοτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις. 

  • Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των κλειστών και ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις επιτρέπεται κατ εξαίρεση η χρήση των γηπέδων αντισφαίρισης μόνο από αθλητικά σωματεία που έχουν άδεια λειτουργίας και χωρίς προπονητή ή θεατές. Επίσης επιτρέπεται η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) για την κάλυψη των αναγκών της προετοιμασίας τους για του Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021. 
  • Στις υπηρεσίες του Δήμου εξυπηρετούνται μόνο επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού. Θυμίζουμε πως η χρήση μάσκες και η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου είναι υποχρεωτικά. 
  • Συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία της Αισχύλειας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των τμημάτων πολιτιστικής εκπαίδευσης ( πιάνο, κιθάρα, μπουζούκι, ντραμς, βιολί, αρμόνιο, μπαλέτο, ρυθμικής αγωνιστικής γυμναστικής, παραδοσιακοί χοροί, μουσικοκινητική, θεατρικό παιχνίδι, φιλαναγνωσία, παιδική χορωδία, ζωγραφική, αγιογραφία, θεατρική σκηνή, φιλαρμονική ).
  • Αναστέλλεται η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης
  • Απαγορεύονται οι συναθροίσεις και οι κοινωνικές εκδηλώσεις σε δημόσιους και σε ιδιωτικούς, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.
  • Οι παιδικές χαρές του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 όταν θα αναθεωρηθούν με βάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. 

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ισχυρότερο και ο Δήμος Ελευσίνας είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει σε όσα απαιτούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Προέχει να επιδείξουμε όλοι υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης και τα τηρούμε τα μέτρα και τους κανόνες προστασίας της υγείας μας και των οικείων μας.

Ο σεβασμός στην υγεία και την ανθρώπινη ζωή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την αντιμετώπιση της πανδημίας με όσο γίνεται λιγότερες συνέπειες.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμβάλουν στις προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι μαζί προκειμένου να ξεπεράσουμε σύντομα την πανδημία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.