ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΟΥΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Alt
07 Νοε 2019 3:02 PM

Στο πλαίσιο εκαπιδευτικής επίσκεψης 

Μαθητές και μαθήτριες από την Α’ και τη Β΄ τάξη του Λυκείου Μαγούλας, επισκέφτηκαν το πρωί της Τετάρτης  το Δημαρχείο Ελευσίνας, στο περιθώριο εκπαιδευτικής εκδρομής. Τους 23 μαθητές και μαθήτριες που συνόδευαν δύο εκπαιδευτικοί και ο αντιδήμαρχος για θέματα πολιτισμού Δ. Λιάσκος, καλωσόρισε στην αίθουσα συνεδριάσεων  Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Ελευσίνας  κ. Αργύρης Οικονόμου. 
Αφού χαιρέτισε έναν έναν τους μαθητές, τους μίλησε για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας που θα φιλοξενήσει η Ελευσίνα το 2021, εστιάζοντας στη σημασία του εθελοντισμού και της συμμετοχής.  «Η  δύναμη της επιτυχίας το 2021είστε εσείς, τα νέα παιδιά που έχετε τη διάθεση να συμμετέχετε, να αναλάβετε εθελοντικά δράση. Το τοπίο αλλάζει, η νοοτροπία αλλάζει,  η πόλη μετασχηματίζεται σε χώρος πολιτισμού. Με αφορμή την Πολιτιστική Πρωτεύουσα φιλοδοξούμε να αλλάξουμε τη μορφή της πόλης».
 Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε ακόμη στα έργα συντήρησης των σχολικών κτηρίων της Μαγούλας που στόχο έχουν την αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών, τονίζοντας πως «είναι στο μυαλό μας να βελτιώσουμε τα πράγματα». Επίσης πρότεινε στους μαθητές να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις  των δημοτικών συμβουλίων καθώς θα είναι «οι αυριανοί αυτοδιοικητικοί  παράγοντες». Τους κάλεσε ακόμα, να λένε τα προβλήματά τους ώστε να μπορεί ο δήμος να δίνει λύσεις, αλλά και τις καινοτόμες και φρέσκιες ιδέες που έχουν ως νέοι άνθρωποι. 
 Κλείνοντας, τους  ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους διαβεβαίωσε πως η επικοινωνία μαζί τους θα είναι διαρκής. Στη συνέχεια εκπρόσωπος των μαθητών προσέφερε ένα δώρο στο δήμαρχο, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του πούλμαν που μετέφερε τους μαθητές από τη Μαγούλα  και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του προέδρου από το Σύλλογο Γονέων και τη διατύπωση αιτημάτων που αφορούν στο σχολείο από τις δύο φιλολόγους- συνοδούς.
 Νωρίτερα οι μαθητές  που μετέχουν στο πρόγραμμα «Μαθητές ξεναγούν μαθητές» που υποστηρίζει ο πολιτιστικός  φορέας «Διάζωμα»,  περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας όπου τους ξενάγησε η κα. Πόπη Παπαγγελή.