ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Alt
16 Δεκ 2019 2:51 PM

 

Μαθητές και μαθήτριες από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής το δημαρχείο Ελευσίνας, πλημμυρίζοντας το χώρο με χαρούμενες φωνές και παιδικά  χαμόγελα. Τα παιδιά υποδέχτηκε στο ισόγειο  του κτηρίου ο  δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου στον οποίο παρέδωσαν επιστολή με το αίτημά τους που αποτέλεσε και την αιτία της επίσκεψης. 
Οι μικροί μαθητές ζήτησαν  από το δήμαρχο να μεριμνήσει για την κατασκευή ράμπας προς διευκόλυνση μετακίνησης ατόμων με κινητικά προβλήματα, στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Ο δήμαρχος αφού καλωσόρισε τους μαθητές,  δεσμεύτηκε πως θα ικανοποιήσει το αίτημά τους. Η προάσπιση των δικαιωμάτων των  ΑμΕΑ και η δημιουργία κατάλληλων υποδομών που θα συμβάλουν στη εύκολη  προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα σε διάφορα σημεία της πόλης, αποτελούν ζητήματα προτεραιότητας για τη νέα δημοτική αρχή.
Σε κλίμα χαλαρότητας και ευχάριστης διάθεσης  ο δήμαρχος συνομίλησε μαζί τους για θέματα όπως το διάβασμα, οι δάσκαλοι, τα παιχνίδια, ο αθλητισμός και τους ευχήθηκε να περάσουν όμορφα στις γιορτές των Χριστουγέννων. 
 Στη συνέχεια τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους του δημαρχείου και ανέβηκαν ως την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο αντιπρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ Β. Ρόκας τους εξήγησε τί γίνεται στο συγκεκριμένο χώρο και τα παιδιά  εν ίδει παιχνιδιού  αστειευτήκαν μεταξύ τους για την επιλογή της θέσης που θα καθίσει καθένα! 
Τους μαθητές  συνόδευαν η πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ κα. Εύη Άνθη -Γκιόκα ο διευθυντής του σχολείου Γ. Προεστάκης, ο υποδιευθυντής Π. Στυλιαράς , η δασκάλα τους Σ. Κώνστα και η γυμνάστρια και υπεύθυνη της δράσης Χ. Τζέλα.  
Λίγες μέρες νωρίτερα με αφορμή τη διεθνή  ημέρα για τα ΑμΕΑ (3 Δεκεμβρίου) στο σχολείο πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση  που συνδυάστηκε με περιήγηση στους δρόμους της πόλης, συνοδεία εκπροσώπων φορέων ΑμΕΑ. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος  οι μικροί μαθητές διαπίστωσαν από κοντά τις δυσκολίες μετακίνησης  που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα.