Μαθητικός Διαγωνισμός από το Πολιτιστικό Τμήμα του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας

Alt
29 Ιαν 2021 9:58 AM

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ελευσίνας διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Τα σχολικά τμήματα της Ελευσίνας και της Μαγούλας, στα οποία απευθύνεται το κάλεσμα για συμμετοχή στο διαγωνισμό, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, θα διερευνήσουν πτυχές του 1821, αλλά και των 200 χρόνων που ακολούθησαν και θα δημιουργήσουν φυσικά και ψηφιακά έργα, όπως χειροτεχνίες, κείμενα, αφίσες, μουσικές συνθέσεις και βίντεο. Στόχος είναι, την επετειακή αυτή χρονιά, τα παιδιά να προσεγγίσουν το 1821 με έναν ουσιαστικό και δημιουργικό τρόπο και να συνδέσουν την ιστορία με τα δικά τους ενδιαφέροντα και ανησυχίες.

Με χαρά περιμένουμε τα έργα των μαθητών, τα οποία θα εκτεθούν και θα αξιολογηθούν. Στα τμήματα που θα δημιουργήσουν τα καλύτερα έργα θα καλυφθούν ως βραβείο τα έξοδα μιας εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Οι λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό έχουν κοινοποιηθεί στους εκπαιδευτικούς της Ελευσίνας και της Μαγούλας από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους διευθυντές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Ιωάννη Κάππο και Αθανάσιο Νικολόπουλο, καθώς και τους συνεργάτες μας από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Νικόλαο Στάμο, Ξανθίππη Φουλίδη και την εκπαιδευτικό και μέλος του ΔΣ του ΠΑΚΠΠΑ,Γεωργία Γιωτοπούλου.