Μαχαιρίτσας- Πορτοκάλογλου τραγουδούν στα Αισχύλεια 2019

Alt
04 Σεπ 2019 12:52 PM

Μαχαιρίτσας- Πορτοκάλογλου τραγουδούν στα Αισχύλεια 2019 

Τραγούδια και μουσικές από τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Νίκο Πορτοκάλογλου θα ακουστούν σήμερα το βράδυ, στη σκηνή του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας. Οι δύο τραγουδοποιοί που έχουν διανύσει παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση «Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά», που είχαν ανεβάσει το χειμώνα που μας πέρασε σε αθηναϊκή μουσική σκηνή. 
Η παράσταση αυτή ήταν ταυτόχρονα απολογισμός και γιορτή, φόρος τιμής στις ετερόκλητες επιρροές τους και αναδρομή στις μεγάλες στιγμές της πορείας τους. Εμπλουτίστηκε με τη συμμετοχή πολλών εκλεκτών καλεσμένων, τραγουδοποιών και ερμηνευτών  και κέρδισε επάξια τον τίτλο του σχήματος της χρονιάς 2019.
Έχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησαν το στίγμα τους στη δεκαετία με τα δυο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους Φατμέ και τους Τερμίτες αντίστοιχα που είχαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές.
Από την δεκαετία του ’90 (που συνεχίζουν πια μόνοι τους) μέχρι και σήμερα, δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά και έχουν συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα παλιότερων και νέων καλλιτεχνών.
Συμμετέχουν: Steve Tesser κιθάρα, τραγούδι, Αγάπη Διαγγελάκη τραγούδι, γιουκαλίλι, κρουστά
Μαζί τους οι: Βύρων Τσουράπης μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι Ηλίας Λαμπρόπουλος βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι Άκης Αμπράζης μπάσο, κρουστά Δημήτρης Καλονάρος τύμπανα, κρουστά Φίλιππος Σπυρόπουλος κρουστά, τύμπανα 
Τον ήχο έχουν επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης και ο Άκης Πασχαλάκης

Ώρα έναρξης: 20:30  Εισιτήρια:5€-12€
Χώρος: Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας