Με χορηγία του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου προχωρούν οι εργασίες για την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ελευσίνας

Alt
24 Μαρ 2020 10:15 AM

Εν μέσω των κρίσιμων στιγμών που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ήρθε και μια θετική εξέλιξη για την πόλη μας.

Με χορηγία του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου προχωρούν οι εργασίες για την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ελευσίνας, ώστε το Μουσείο να αποκτήσει μία έκθεση σύμφωνα με τα σύγχρονα μουσειολογικά δεδομένα και κυρίως να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2021.

Η χορηγία, που αφορά στην εφαρμογή της μουσειολογικής -μουσειογραφικής μελέτης, είναι της τάξεως των 500.000 ευρώ.

Η χορηγία του Ιδρύματος Κανελλόπουλου είναι καθοριστική καθότι η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής θα μπορέσει να ολοκληρώσει την επανέκθεση του Μουσείου ως την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.

Με την στήριξη του Κράτους αλλά και των χορηγών, εργαζόμαστε μεθοδικά, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί με τις καλύτερες συνθήκες η Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021.

Τέλος ευχαριστούμε το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου για την απόφαση του να είναι χορηγός σε αυτή μας της προσπάθεια, αποδεικνύοντας τη διαχρονική του σχέση με την Ελευσίνα και τον θετικό αντίκτυπο που έχει στην πόλη μας.