ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ

Alt
08 Οκτ 2019 12:27 PM

 

 

Άμεση και διπλή αντίδραση του δημάρχου Ελευσίνας για τους καπνούς και τη δυσοσμία των ΕΛΠΕ
 

 Την αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας  στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις  των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, ζητά ο Δήμαρχος κ. Αργύρης Οικονόμου από τη διοίκηση της εταιρίας. Σε δύο επιστολές  που απέστειλε ο δήμαρχος Ελευσίνας  με αφορμή ρυπαντικά επεισόδια που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα,  επισημαίνει την ανησυχία των κατοίκων εξ αιτίας μαύρου καπνού που παρατηρήθηκε  πάνω από τους πυρσούς του διυλιστηρίου, αλλά και την έντονη δυσοσμία από την ίδια  πηγή που έγινε αντιληπτή σε περιοχές της Ελευσίνας και της Μαγούλας . 
Πιο συγκεκριμένα, την  Παρασκευή 4 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος κ Οικονόμου απέστειλε την με αριθμό πρωτοκόλλου 15158 επιστολή  προς τον πρόεδρο των ΕΛΠΕ κ. Ι. Παπαθανασίου (με κοινοποίηση στον Διευθύνοντα  Σύμβουλο της εταιρίας και τον διευθυντή του διυλιστηρίου Ελευσίνας)   με την οποία τους ενημέρωνε ότι την προηγουμένη (3/10/2019) από τις πρώτες πρωινές ώρες ως το απόγευμα παρατηρήθηκαν αέριες εκπομπές (μαύρος καπνός σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων)  από τους πυρσούς των διυλιστηρίων στην  Ελευσίνα. Στην ίδια επιστολή ο Δήμαρχος  ζητούσε να του  γνωστοποιηθούν οι παράγοντες  πρόκλησης του συγκεκριμένου επεισοδίου, ενώ ζήτησε επίσης και  την οριοθέτηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του διυλιστηρίου.  Σχετική αναφορά για το περιστατικό και την αντίδρασή του έκανε ο δήμαρχος το ίδιο βράδυ στη συνεδρίαση του   Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερώνοντας το σώμα για τις ενέργειές του.
Με αφορμή νέα ρυπαντικά επεισόδια που σημειώθηκαν την επομένη, δηλαδή στις 5 Οκτωβρίου, ο κ. Οικονόμου επανήλθε  στις 7 Οκτωβρίου με νέα επιστολή, (Αρ. Πρωτοκόλλου 15293) προς τους ίδιους αποδέκτες. Στη νέα επιστολή υπενθύμιζε το περιεχόμενο της πρώτης και έκανε λόγο  για επανάληψη του ίδιου ρυπαντικού  επεισοδίου τις πρωινές ώρες του Σάββατου 5 Οκτωβρίου το οποίο αυτή τη φορά συνοδευόταν από έντονη δυσοσμία. Ο κ. Οικονόμου στιγμάτιζε το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία  επίσημη και γραπτή ενημέρωση προς το δήμο, τόσο για τα προηγούμενα περιστατικά, όσο και για τις ενέργειες της εταιρίας προς αποφυγή νέων, ενώ  ζήτησε για μια ακόμη φορά την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των διυλιστηρίων.