ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΑΛ

Alt
24 Σεπ 2019 1:21 PM

 

Ειδικότητα «Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών» στο 2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων στο αίτημα του δημάρχου Ελευσίνας κ. Αργύρη Οικονόμου για τη λειτουργία τμήματος  στο 2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας. Αρχικά υποβλήθηκε προφορικά το αίτημα και κατόπιν εγγράφως  στις  19 Σεπτεμβρίου 2019. Μία μέρα αργότερα, στις 20 Σεπτεμβρίου με απόφασή της η Υφυπουργός κα. Σαφία Ζαχαράκη  ενέκρινε τη λειτουργία του τμήματος. 
Πιο συγκεκριμένα, σε έγγραφο που απέστειλε ο κ . Οικονόμου στις  19 Σεπτεμβρίου 2019 προς την υφυπουργό, ζητούσε τη λειτουργία τμήματος της Γ΄ τάξης στο 2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας με την ειδικότητα «Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών». Στο έγγραφο γινόταν λόγος για την επιτακτική ανάγκη λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος καθώς   «οι μαθητές του σχολείου ως εργαζόμενοι, αδυνατούν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε σχολείο με  πρωινό ωράριο και εσπερινά μακριά από τη Δυτική Αττική». 
Να σημειωθεί πως σχετικό αίτημα για τη λειτουργία του τμήματος είχε υποβληθεί από τους ίδιους τους μαθητές του σχολείου στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η νέα δημοτική αρχή Ελευσίνας αντέδρασε άμεσα και πέτυχε την ικανοποίηση του δίκαιου  αιτήματος  των μαθητών.  
Στην ίδια υπουργική απόφαση περιλαμβάνεται επίσης και η λειτουργία τμήματος Γ’  Τάξης με την  ειδικότητα «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων» στο 1ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας.