"ΟΧΙ ΠΙΑ" ΑΛΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Alt
18 Νοε 2019 1:20 PM

 

Σύλλογος Εθελοντών και δήμος Ελευσίνας τίμησαν τα θύματα των πλημμυρών του 2017 

Στην ενημερωτική εκδήλωση με σύνθημα «Ποτέ πια» και θέμα «Το καταστροφικό φαινόμενο της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα και στην ευρύτερη περιοχή- Ο ρόλος των Εθελοντών», παρευρέθηκε ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου.  Η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ελευσίνας και ο Σύλλογος Εθελοντών Θριασίου Πεδίου με τη συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης. 
 Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ελευσίνας  ανέφερε μεταξύ άλλων πως στόχος της εκδήλωσης είναι να καθοριστούν κοινές δράσεις και πολιτικές αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων. Πρόσθεσε ακόμη πως  αποδέχτηκε την πρόταση για συνδιοργάνωση προκειμένου να τιμηθούν όσοι έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές πλημμύρες, να προβληματιστούμε για τις απώλειες τόσων ζωών, αλλά και όσα ακολούθησαν. «Είμαστε εδώ για να ακούσουμε προτάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία, αλλά κυρίως για να τιμήσουμε τις πράξεις αλληλεγγύης των εθελοντών  που μέσα στις λάσπες και τα χώματα επί τρεις και πλέον μήνες συνέδραμαν με κάθε τρόπο και μέσο τους κατοίκους της Μάνδρας που επλήγησαν από τη μανία της φύσης».
Βασικοί  ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι Σπύρος Βασιλάκος Δ/ντης ΙΑΑΔΕΤ  Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και  Χάρης Κοντοές  Δ/ντης Ερευνών ΙΑΑΔΕΤ, ενώ μίλησαν ακόμη  ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών  κ Γιάννης Καλυμνάκης,   ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδδυλίας  κ. Χρήστος Στάθης, ο αντιπεριφεριάρχης Δυτ. Αττικής κ.  Λευτέρης Κωσμόπουλος.  
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Ελευσίνας Π. Κουκουναράκης, Λ. Παππάς, ο αντιδήμαρχος Μαγούλας Μ. Μίχας, ο πρόεδρος του ΣΔΚ Ελευσίνας Γ. Γιαννίκος, ο πρόεδρος της  ΚΕΔΕ Π.Φ. Τατάκης, η πρόεδρος της ΚΕΔΕ Σ. Άνθη-Γκιόκα,  δημοτικοί  και τοπικοί σύμβουλοι Ελευσίνας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Γεωργόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.  Τέλος , στη μνήμη των θυμάτων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.