Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Alt
26 Σεπ 2019 3:04 PM
Κατηγορία: Αθλητισμός

 

Μέσα από την πόλη οι δρομείς 

Το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο Διεθνής Αγώνας Υπεραποστάσεων «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7 το πρωί της Παρασκευής από τους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης. Λίγες  ώρες μετά, μεταξύ των ωρών 08:15 και 09:30 οι δρομείς θα περάσουν μέσα από την Ελευσίνα και συγκεκριμένα θα διασχίσουν την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.  Σε σημεία της διαδρομής με την επιμέλεια του Δήμου Ελευσίνας, θα  έχουν στηθεί τραπεζάκια με νερά και αναψυκτικά  που θα προσφερθούν στους δρομείς.  
Ο αγώνας δρόμου «Σπάρταθλον» που φέτος διεξάγεται για 37η συνεχή χρονιά, είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, του αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.
Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη. Στο φετινό αγώνα μήκους 246,6 χιλιομέτρων που τερματίζει στο  άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, παίρνουν μέρος περίπου 400 δρομείς από 50 χώρες, μεταξύ αυτών 60 Έλληνες,