Ο λόγος της καθυστέρησης στην ασφαλτόστρωση δρόμων στην περιοχή της κάτω Ελευσίνας

Alt
20 Ιουν 2020 11:55 AM

Πολλοί συμπολίτες μας εύλογα διερωτώνται για την καθυστέρηση στην ασφαλτόστρωση δρόμων, στην περιοχή της κάτω Ελευσίνα.

Αρχικά θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία τους και δεύτερον να τους ενημερώσουμε πως η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι παράλληλα με το έργο της ασφαλτόστρωσης διεξάγεται και ένα άλλο σημαντικό έργο, το οποίο θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας.

Το παράλληλο έργο αφορά στην υλοποίηση ενός δικτύου οπτικών ινών και όπως είναι κατανοητό θα πρέπει πρώτα να τοποθετηθούν τα υπόγεια δίκτυα και μετά να γίνει η τελική ασφαλτόστρωση για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς το αντίθετο θα προκαλούσε μεγαλύτερη ταλαιπωρία στους δημότες αλλά και μια πολύ κακή πρακτική εκ μέρους των υπηρεσιών του Δήμου μας.

Ο όμιλος ΟΤΕ, με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, προχωρά στη δημιουργία ενός νέου δικτύου οπτικών ινών αρχιτεκτονικής Fiber to the Home (FTTH: όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι το χώρο κατοικίας ή εργασίας του τελικού χρήστη), που θα καλύπτει πάνω από 1.800 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Το δίκτυο αυτό με 100% οπτική ίνα θα προσφέρει εγγυημένες ταχύτητες Internet από 100 έως 200 Mbps που μελλοντικά μπορούν να φτάσουν μέχρι και 1Gbps.

Έτσι ο Δήμος Ελευσίνας, αντιλαμβανόμενος τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων για ακόμη πιο γρήγορες ταχύτητες Internet και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, στηρίζει την υλοποίηση του έργου χορηγώντας τις απαιτούμενες άδειες και διευκολύνοντας τις εργασίες αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου.  

Το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και θα δώσει σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα. Μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και αποστέλλονται εξαιρετικά γρήγορα, ενώ μπορούν να γίνουν πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online.

Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δίκτυα οπτικών ινών διασφαλίζουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με ταχύτητα, αξιοπιστία και ασφάλεια, αλλά και λιγότερες βλάβες - λιγότερα σκαψίματα για αποκατάσταση βλαβών.