ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Alt
16 Δεκ 2019 2:59 PM

Κάθε Τετάρτη απόγευμα στο "Στέκι"

Παρουσία πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το «Στέκι» στο ισόγειο του ΠΑΚΠΠΑ, έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου  τα εγκαίνια και η πρώτη διάλεξη στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ελευσίνας, για την τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο. Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους η πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ κα Εύη Άνθη-Γκιόκα τόνισε πως παρά τις δυσκολίες «επιτέλους αρχίσαμε» και διαβεβαίωσε  πως το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου θα στηρίζει με το θεσμό. Ανέφερε ακόμη  πως για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 ως  θεματική ενότητα επιλέχτηκε η «Υγεία»  και οι διαλέξεις που έχουν προγραμματιστεί έχουν άξονα την υγεία, αλλά επεκτείνονται και σε άλλες έννοιες όπως  οικογένεια, θρησκεία, παράδοση, κα. ενώ κλείνοντας εξήγησε πως με αφορμή το γεγονός πως η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής  Ημέρα για το AIDS, η πρώτη διάλεξη έχει αυτό ως θέμα. 
Στη συνέχεια στο σύντομο χαιρετισμό του  ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου είπε πως «το Λαϊκό Πανεπιστήμιο είναι ένας επιτυχημένος  θεσμός που ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και εμείς θα συνεχίσουμε και παράλληλα θα αναβαθμίσουμε». Πρόσθεσε ακόμη πως είναι σημαντικό  πως τόσοι πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να μορφωθούν και να έχουν μερίδιο στη Διά Βίου Μάθηση και πως στόχος είναι να αναπτυχθούν νέες εκπαιδευτικές  δράσεις και να  διευρυνθούν οι θεματικές ενότητες  των διαλέξεων με ειδικού ενδιαφέροντος αντικείμενα. Κλείνοντας ο δήμαρχος ευχήθηκε στους παριστάμενους  «καλές γιορτές και ευτυχισμένη νέα χρονιά». 
Το δήμαρχο διαδέχτηκε στο βήμα ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουρούνης που δήλωσε πως η ανταπόκριση του κοινού είναι πολλή  μεγάλη και γι αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί μία νέα μεγαλύτερη αίθουσα. Συμπλήρωσε ακόμη πως έχουν επιλεγεί εξαιρετικοί ομιλητές για τις διαλέξεις και πως τόσο ο ίδιος όσο και ο δήμος  θα βρίσκονται κοντά στο θεσμό και τους σπουδαστές  για να τους στηρίζουν, στους οποίους ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του  ευχήθηκε καλές γιορτές.
Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο  λειτουργεί φέτος για 5η συνεχή χρονιά και αριθμεί περισσότερους από 150 σπουδαστές για φέτος.  Από αυτούς οι 55 είχαν ήδη εγγραφεί πριν το  πρώτο μάθημα, ενώ σχεδόν 100 άτομα δήλωσαν συμμετοχή στην εναρκτήρια διάλεξη. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη απόγευμα   6-8 στην αίθουσα « Στέκι». Το πρόγραμμα έχει καθοριστεί ως τις αρχές Μαρτίου, ενώ αναμένεται να συμπληρωθεί με επιπλέον διαλέξεις  μέχρι το Μάιο. Η πρώτη διάλεξη είχε θέμα «Ενημέρωση και προφύλαξη για  το AIDS και τα υπόλοιπα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα» και μίλησαν η ιατρός μονάδων Λοιμώξεων στο Τζάνειο Νοσοκομείο, Δήμητρα Παρασκευά και ο ιατρός Παύλος Πετρίδης. Για την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί διάλεξη  από τον  εκπαιδευτικό Δρα. Μαυράκη  Αναστάσιο με θέμα «Καύσωνες και επιπτώσεις στην Υγεία και το Περιβάλλον».