Στην κυριότητα του Δήμου η οικία Μορφόπουλου

Alt
06 Νοε 2020 12:00 PM

30 χρόνια μετά τον χαρακτηρισμό τους ως διατηρητέο κτίσμα, στην κυριότητα του Δήμου περιήλθε η οικία Μορφοπούλου με την υπ. αριθμ. 905/05.11.2020 απόφαση του Κτηματολογικού Γραφείου Ελευσίνας.

Για την απόκτηση του ακινήτου αξίας 812.300€, ο Δήμος μας δεν στερήθηκε ιδίους πόρους, γεγονός που οφείλεται στην επιτυχία επιχορήγησής του με 20 εκ. ευρώ από την κεντρική κυβέρνηση για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Η απόκτηση του ακινήτου, που είναι το πρώτο κτίριο που αποκτά ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια, είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο από πολεοδομική και ιστορική όσο και από περιβαλλοντική άποψη.

Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό χαρακτήρα και μπορεί να αποτελέσει τοπόσημο στον ιστό της πόλης.

Η ανάδειξη του με κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου θα αποτελέσει μια όαση που θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή.

Τέλος μέσα από αυτή την διαδικασία θα προβληθεί  ιστορικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του κτιρίου και θα διαφυλαχθεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με συνέπεια, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τον σχεδιασμό της για την αξιοποίηση του αρχιτεκτονικού πλούτου της πόλης μας.