Συμπλήρωση 5 ετών δράσεων του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Θυμάτων Βίας του Δήμου Ελευσίνας Μαγούλας

20 Μάιος 2024 10:19 AM

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 5 ΕΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ελευσίνας Μαγούλας δραστηριοποιείται ενεργά τα τελευταία 5 έτη, γύρω από το τεράστιο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, παρέχοντας στήριξη σε γυναίκες θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων και πραγματοποιώντας δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με σκοπό την αφύπνιση και την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Στα πλαίσια αυτά :

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024  τα στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ελευσίνας Μαγούλας μετά από πρόσκληση της αναπληρώτριας Διευθύντριας του ΕΠΑ.Σ. Ελευσίνας Κας Αιμιλίας Γράψα, πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο χώρο της σχολής.

 Η δράση αφορούσε ενημέρωση και συζήτηση με τις σπουδάστριες του ΕΠΑ.Σ. για θέματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 τα στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ελευσίνας Μαγούλας πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο 8ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Άνω Φούσα στον Ασπρόπυργο. Η δράση διοργανώθηκε μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας Κας Κυριακάκη Αντιγόνης. Η δράση αφορούσε θέματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας. Παρακολούθησαν τη δράση γινείς μαθητών και ακολούθησε συζήτηση και διανομή έντυπου υλικού.

Ο «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας» του Δήμου Ελευσίνας Μαγούλας, στις 6 Μαΐου 2024 συμπλήρωσε πέντε χρόνια λειτουργίας!

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, εξυπηρετήθηκαν συνολικά 650 γυναίκες, θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων.

Την ίδια χρονική περίοδο πραγματοποιήθηκαν 385 δράσεις δικτύωσης με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ευρύ δίκτυο συνεργασίας με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των γυναικών.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 50 δράσεις ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών ή/και των πολλαπλών διακρίσεων, τη μηδενική ανοχή της βίας και την έμπρακτη κατοχύρωση του δικαιώματος των γυναικών σε μια ζωή χωρίς βία.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός αποτέλεσε για τις γυναίκες τις οποίες απευθύνθηκαν σε αυτόν, το «καταφύγιο», στο οποίο αναζήτησαν τη χαμένη τους αξιοπρέπεια, την ίση μεταχείριση και την αποδοχή στην καθημερινή τους ζωή.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού συνεχίζουν να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, τηρώντας παράλληλα το απόρρητο της διαδικασίας, ώστε οποιαδήποτε γυναίκα που είναι θύμα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων να νιώθει ότι «δεν είναι μόνη, δεν είναι η μόνη».