Συνάντηση Δημάρχου Ελευσίνας κ. Οικονόμου με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη

Alt
08 Οκτ 2020 12:45 PM

Με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Οικονόμου με τον Αντιδήμαρχο κ. Κουρούνη, παρουσία του Βουλευτή Δυτικής Αττικής κ. Λιάκου.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας.

Ειδική αναφορά έγινε για την έναρξη λειτουργίας και στέγασης του Μουσικού Σχολείου Ελευσίνας που εκκρεμεί από το 2017, και που έχει στόχο την προετοιμασία και την κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής χωρίς να υστερούν σε γενική παιδεία, εάν τελικά επιλέξουν άλλο τομέα επιστημονικής ή επαγγελματικής έκφρασης.

Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες ενίσχυσης των σχολικών υποδομών στον Δήμο Ελευσίνας, μέσα από την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν το νέο 1ο και 2ο Δημοτικό Ελευσίνας σε οικόπεδο του Δήμου ( Μελεδήμα ), το 2ο και 7ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας σε οικόπεδο του Δήμου και τέλος το 3ο Νηπιαγωγείο Μαγούλας.

Αναφορά έγινε επίσης στην ανάγκη λειτουργίας Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου, που θα  εξυπηρετεί τους εργαζόμενους μαθητές, τις μητέρες ανήλικων τέκνων και  τους  άνεργους  της  Ελευσίνας.

Τέλος στην συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της συνεχούς διασφάλισης της προστασίας των μαθητών κατά την περίοδο επιστροφής και παραμονής τους στα σχολεία, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων κατά του covid-19.

Η Υφυπουργός κ. Ζαχαράκη δεσμεύτηκε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου Ελευσίνας που θα είναι και το μοναδικό στην Δυτική Αττική.

Σχετικά με την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την ανέγερση νέων Σχολικών Μονάδων η κ. Ζαχαράκη ζήτησε χρόνο έτσι ώστε να ενημερωθεί και να μπορέσει να έχει ολοκληρωμένη άποψη για τις ενέργειες που θα πρέπει να δρομολογηθούν.

Η συζήτηση ήταν γόνιμη, με  τον Δήμαρχο Ελευσίνας να ανανεώνει το ραντεβού του με την Υφυπουργό κ. Ζαχαράκη, σε χρόνο που θα έχουν δρομολογηθεί οι θετικές εξελίξεις που αναμένουμε ως Δήμος.