Συνάντηση στην ΚτΥπ ΑΕ

Alt
16 Οκτ 2020 8:22 AM

Συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ ( ΚτΥπ ΑΕ ) κ. Γιάνναρη είχε την Τρίτη 13/10 ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Οικονόμου με τους Αντιδημάρχους κ. Κουρούνη, κ. Μίχα και κ. Μαυρογιάννη, παρουσία του Βουλευτή κ. Λιάκου.

Η συνάντηση είχε στόχο τη συνεργασία για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των Σχολικών Μονάδων και τη δημιουργία ασφαλούς μαθησιακού περιβάλλοντος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η δέσμευση της ΚτΥπ ΑΕ για ένταξη στον προγραμματισμό της των διαδικασιών για την σύνταξη των μελετών για την κατασκευή του έργου της ανέγερσης του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας σε οικόπεδο του Δήμου ( οικόπεδο Μελεδήμα ) και την σύνταξη των μελετών για την κατασκευή του έργου της ανέγερση του 2ου και 7ου Νηπιαγωγείου σε οικόπεδο του Δήμου στην οδό Αλκιβιάδου.

Συζητήθηκε η παραχώρηση έκτασης δίπλα από το 2ο Λύκειο για κάλυψη των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών ( οικόπεδο Μεθενίτη ) καθώς επίσης και η ωρίμανση των συνθηκών που θα επιτρέψουν την ανέγερση του 3ου Νηπιαγωγείου στο Πάτημα Μαγούλας.

Σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου που εκκρεμεί από το 2017, θα αποσταλούν από τον Δήμο τα απαραίτητα δικαιολογητικά στέγασης του Σχολείου, για να εγκρίνει η ΚτΥπ την καταλληλότητα του χώρου, έτσι ώστε η ίδρυση του Μουσικού Σχολείου να πάρει σάρκα και οστά.

Τέλος συζητήθηκαν οι υλικοτεχνικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι Σχολικές Μονάδες σε Ελευσίνα και Μαγούλα και πως αυτές θα εξοπλιστούν με καλύτερο τρόπο. 

Η νέα γενιά και η Παιδεία αποτελούν προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση.