Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου ( Σ.Τ.Ο ) του Δήμου Ελευσίνας ενόψει αντιπυρικής περιόδου 2020

Alt
13 Μάιος 2020 10:05 AM

Την Τετάρτη 6 Μαΐου συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο ( Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελευσίνας στο Δημαρχείο  Ελευσίνας με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2020.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. κ. Αργύριος Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου (αρμόδιος και της Πολιτικής Προστασίας) κ. Λεων. Παππάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Κουρούνης και κ. Μενέλαος Μίχας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία κ. Χαράλαμπος Σεμερτζίδης , η Δημοτική Σύμβουλος κα. Κυρ. Παραδείση, ο Γ.Γ. κ. Ιωάν. Παναγιωτούλιας, ο εκπρόσωπος της 112 Π.Μ. Αντισμήναρχος κ. Δημ. Ελένης, ο εκπρόσωπος της Τροχαίας Ελευσίνας Υ/Α κ. Ρουμελιώτης, οι εκπρόσωποι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας Αντιπλοίαρχοι κα. Ανθή Αθανασάκη και κ. Ιωάν. Μαλανδράκης, ο εκπρόσωπος του Ο.Λ.Ε. κ. Δημοσθ. Γιαννησόπουλος  και οι Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Δήμου Ελευσίνας κ. Κανάκης, κ. Γούλας,  κα. Ζγαντζούρη, κ. Χρηστίδης, κ. Μπισμπιρούλας  και κα. Ψάλτου.

Ο Δήμαρχος τόνισε, μεταξύ άλλων, τη μεγάλη σημασία που έχει η καλή προετοιμασία και η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι κίνδυνοι και οι συνέπειες από τυχόν εκδήλωση πυρκαγιών.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παππάς αναφέρθηκε στις προπαρασκευαστικές ενέργειες του Δήμου, προκειμένου να είναι έτοιμος ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και διαβεβαίωσε ότι προσωπικό και μέσα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Σημείωσε ότι με εντολή του Δημάρχου θα εκτελεστούν οι απαιτούμενοι καθαρισμοί από την ξερή βλάστηση κατά μήκος του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας, σε πλατείες, αλσύλλια, πεζοδρόμια, στον Λόφο Προφήτη Ηλία (Μαγούλα) και γενικώς στους ακάλυπτους χώρους εντός του οικιστικού ιστού και περιαστικά. Ανέφερε επίσης ότι έχει ήδη εκδοθεί ανακοίνωση για την υποχρέωση που έχουν οι ιδιοκτήτες, νομείς, κ.λ.π., οικοπέδων να αποψιλώνουν τα ξερά χόρτα στις ιδιοκτησίες τους και ότι σε περιπτώσεις που τους καθαρισμούς οικοπέδων κάνει ο Δήμος με δικά του μέσα και προσωπικό, θα υπάρχει  ανάλογη χρέωση καθώς και επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου.

Οι υπόλοιποι παρευρεθέντες αναφέρθηκαν σε θέματα της αρμοδιότητάς τους και ακολούθησε συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε την ευχή να κυλήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα η αντιπυρική περίοδος.