Συνεργασία με την ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Alt
06 Απρ 2019 7:53 AM
Κατηγορία: Κοινωνία

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με την ένωση «Μαζί για το Παιδί», πραγματοποίησαν στις 2/4/2019 διανομή σερβιετών, για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών 20 κοριτσιών ηλικίας 12 έως 18 ετών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα του Δήμου μας.

Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ΜRB HELLAS για λογαριασμό της ALWAYS κατά την εφηβεία, παρατηρείται ότι η αυτοπεποίθηση των κοριτσιών μειώνεται. Η πρώτη περίοδος ενός κοριτσιού σηματοδοτεί το χαμηλότερο σημείο αυτοπεποίθησης των εφηβικών της χρόνων. Αν το γεγονός αυτό συνδυαστεί με την έλλειψη προϊόντων προσωπικής υγιεινής και την αναγκαστική απουσία από το σχολείο, τότε τα επίπεδα αυτοπεποίθησης μειώνονται ακόμα περισσότερο.

Ο δήμαρχος Ελευσίνας κος Τσουκαλάς δήλωσε:  «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που και ο δήμος μας συμμετέχει σε αυτή την συνεργασία της Always με την ένωση «Μαζί για το Παιδί»  και όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να εξασφαλίσουμε ότι κανένα κορίτσι δεν θα χάσει το σχολείο, λόγω της έλλειψης γυναικείων προϊόντων υγιεινής που επιφέρει η οικονομική δυσχέρεια.».