ΦΩΤΑ, ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Alt
17 Δεκ 2019 3:14 PM

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις  στο δήμο Ελευσίνας  

Με  χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια υποδέχτηκε η Φιλαρμονική του δήμου Ελευσίνας τον κόσμο που προσήλθε στην κεντρική πλατεία της πόλης το απόγευμα του Σαββάτου. Το «Παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωρίο» άνοιξε τις πύλες του με μια λαμπρή και φαντασμαγορική γιορτή για να φιλοξενήσει τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Ξυλοπόδαροι, τάρανδοι, ξωτικά και πολλές χριστουγεννιάτικες φιγούρες διασκέδασαν τα παιδιά που φωτογραφήθηκαν μαζί τους, αλλά και μαζί με το Αι Βασίλη. 
Από την εξέδρα δόθηκε το σύνθημα για την αντίστροφη  μέτρηση και τα φώτα άναψαν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων  εν όψει Χριστουγέννων, για το δήμο Ελευσίνας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου τόνισε  πως το δέντρο είναι σύμβολο συνέχισης της ζωής με ελπίδα, αισιοδοξία και ειρήνη στην καρδιά καθενός στην πόλη  και στη χώρα. Επίσης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παναγιώτη -Φώτη Τατάκη, την αντιπρόεδρο κα Ζωή Στραϊτούρη, αλλά και το προσωπικό του φορέα που δούλεψαν και δουλεύουν χωρίς σταματημό αυτές τις μέρες και  συνέβαλαν καθοριστικά ώστε το χριστουγεννιάτικου χωριό να είναι έτοιμο εγκαίρως, για να υποδεχτεί τις φετινές εορταστικές δράσεις. Κλείνοντας ο δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους «καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη, ευημερία και ευτυχία».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Τατάκης ο οποίος με τη σειρά του καλωσόρισε τον κόσμο, ευχαρίστησε την πρόεδρο και τη διευθύνουσα σύμβουλο στην «Ελευσίνα2021» κ.κ. Δέσποινα Γερουλάνου και Μαρία Παναγίδη –που επίσης βρίσκονταν στην εξέδρα- για τη συμβολή της  «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης» στην οργάνωση και παραγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων και έκλεισε εκφράζοντας ευχές για «Καλά Χριστούγεννα». Ακολούθως στη σκηνή ανέβηκε ο Ιαν Στρατής που ξεσήκωσε το κοινό με τις μουσικές του.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη  φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ελευσίνα μετείχαν επίσης ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Λιάκος Ευάγγελος, ο αντιπεριφερειάρχης  Δυτ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας Γ. Ηλιόπουλος,  οι αντιδήμαρχοι Γ. Κουρούνης, Λ. Παππάς, Π. Κουκουναράκης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου.
Υπενθυμίζεται ότι οι δράσεις στο χριστουγεννιάτικο χωριό συνεχίζονται καθημερινά ως τις 2 Ιανουαρίου. Εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στη Μαγούλα και στην Άνω Ελευσίνα.