Τηλεδιάσκεψη Αργύρη Οικονόμου με Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη

02 Μαρ 2021 1:53 PM

Έρχεται επιπλέον ενίσχυση για τις επιχειρήσεις της Ελευσίνας που ήταν σε αναστολή την περίοδο των Χριστουγέννων, με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης.

Αργύρης Οικονόμου: «Οι τοπικές επιχειρήσεις επλήγησαν ιδιαίτερα από το lockdown των Χριστουγέννων και είναι δίκαιο τώρα να ενισχυθούν».

 

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνομίλησε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Αντικείμενο της συζήτησης, ήταν η Πρόσκληση που αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα, για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από το lockdown των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Ελευσίνας, είχε επισημάνει στα κυβερνητικά στελέχη ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής, λόγω του χριστουγεννιάτικου lockdown, είχαν χάσει μεγάλο μέρος του ετήσιου τζίρου τους, γεγονός που τις επιβάρυνε ακόμη περισσότερο μετά από μια ολόκληρη χρονιά περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας.

Έτσι τώρα, η Ελευσίνα εντάσσεται σ’ ένα ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης. Η πρόσκληση που αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Πρωταρχικός στόχος της δράσης είναι να παρασχεθεί στοχευμένα, δημόσια στήριξη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Στη τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν, επίσης, αναπτυξιακά θέματα που αφορούν την Ελευσίνα και τη Μαγούλα, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου ο Δήμαρχος επανέλαβε την πάγια θέση του για εξυγίανση των Ναυπηγείων, με άμεση λειτουργία τους και δικαίωση των εργαζομένων.