Δήμαρχος Ελευσίνας σε Ο.Λ.Ε: «Να ισχύσουν οικονομικές ελαφρύνσεις και για τους επαγγελματίες που έχουν επιχειρήσεις σε χώρους που ανήκουν στον Ο.ΛΕ».

Alt
26 Μαρ 2021 1:27 PM

Ο.Λ.Ε: «Κάνουμε δεκτή την πρόταση του Δήμου για επιπρόσθετη ελάφρυνση»

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, υπέβαλε επίσημα αίτημα το προηγούμενο διάστημα προκειμένου οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε χώρους του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, να τύχουν και αυτοί οικονομικές ελαφρύνσεις.

Με επιστολή του που απευθυνόταν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στον Οργανισμό, ο Δήμαρχος ζητούσε να υπάρξει μέριμνα και για τους συγκεκριμένους επαγγελματίες.

Ειδικότερα, ζητούσε για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και για όσο διάστημα υπάρχουν περιορισμοί, να ισχύσουν:

- Αναστολή είσπραξης μισθωμάτων των κυλικείων,

- Απαλλαγή καταβολής τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί,

- Απαλλαγή από την καταβολή τελών επιχειρήσεων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους για το  χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί,

- αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων για το  χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί.

Στην απάντησή του προς τον Δήμο Ελευσίνας, ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας, μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου του, κ. Απόστολου Καμαρινάκη, εξέφρασε τη θετική του στάση απέναντι στα αιτήματα αυτά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος στην απαντητική επιστολή του αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει ήδη λάβει το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και στο πλαίσιο της καταπολέμησης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του covid 19 και στις ειδικές διατάξεις που θεσπίστηκαν για όλους του πληγέντες που δραστηριοποιούνται στους χώρους αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένος, καταλήγοντας πως «κατανοώντας απόλυτα τις υπάρχουσες συνθήκες και την δυσπραγία των πληγέντων ως προς την αποπληρωμή των οφειλών τους, δεν έχουμε αντίρρηση ως προς την πρόταση του κου Δημάρχου Ελευσίνας, καθώς και δική μας επιθυμία θα ήταν μία επιπρόσθετη ελάφρυνση, σε όλους τους παραπάνω».