Δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Ελευσίνας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Alt
23 Νοε 2021 1:41 PM
Κατηγορία: Κοινωνία

Ο «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας» του Δήμου Ελευσίνας, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, διοργανώνει μία σειρά από εκδηλώσεις - δράσεις ευαισθητοποίησης για θέματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και για τα δικαιώματα των γυναικών.

  •  Διανομή εντύπων και ενημέρωση κοινού από την Ψυχολόγο, Κα Καλαντζή Λαμπρινή και τον Κοινωνιολόγο του Συμβουλευτικού Σταθμού, Κο Τσεβά Κωνσταντίνο, στην περιοχή της Μαγούλας την 1/12/2021.
  • Συμμετοχή της Νομικού του Συμβουλευτικού Σταθμού, Κας Μουρτζούκου Πηνελόπης, στην εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου Πεδίου για την 25η Νοεμβρίου στις 27/11/2021.
  • Συνέντευξη της Κοινωνικού Λειτουργού, Κας Τζερέτα Θάλειας και της Νομικού του Συμβουλευτικού Σταθμού, Κας Μουρτζούκου Πηνελόπης στην τοπική εφημερίδα των Μεγάρων «Αιχμή» αναφορικά με το έργο και τις υπηρεσίες της δομής, καθώς και σε σχέση με το φλέγον ζήτημα των γυναικοκτονιών.
  • Δημοσίευση άρθρου της Ψυχολόγου, Κας Καλαντζή Λαμπρινής και του Κοινωνιολόγου του Συμβουλευτικού Σταθμού, Κου Τσεβά Κωνσταντίνου, για την σημασία του εορτασμού της 25η Νοεμβρίου στην τοπική εφημερίδα της Ελευσίνας «Επικαιρότητα».
  • Συνέντευξη της Κοινωνικού Λειτουργού, Κας Τζερέτα Θάλειας και της Νομικού του Συμβουλευτικού Σταθμού, Κας Μουρτζούκου Πηνελόπης στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», κατά την οποία θα παρουσιαστεί ένα ασφαλές πλάνο διαφυγής της γυναίκας από το κακοποιητικό περιβάλλον.
  • Συνέντευξη του Κοινωνιολόγου, Κου Τσεβά Κωνσταντίνου και της Κοινωνικού Λειτουργού, Κας Τζερέτα Θάλειας, σχετικά με τις υπηρεσίες και τις δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού στο διαδικτυακό κανάλι attica24.gr
  • Παρουσίαση του βιβλίου της Ελεονώρας Μελέτη «Γυναίκα ψάχνει» (εκδόσεις Διόπτρα) στις 15/12/2021, με κεντρικές ομιλήτριες την ίδια και την Κα Πιπιλή Αικατερίνη – Αρχιτέκτων Μηχανικό και Πρόεδρο του Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων Στις μέρες μας, με τα περιστατικά έμφυλης βίας να πληθαίνουν όλο και περισσότερο, η σημασία και η ουσία της 25ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών καθίσταται σημαντική και επίκαιρη όσο ποτέ.

Η ενημέρωση, η δράση και η μηδενική ανοχή απέναντι στη βία είναι καθήκον όλων μας.