Ξεκίνησε η εκστρατεία περισυλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων

28 Σεπ 2022 1:56 PM
Κατηγορία: Πόλη

Ξεκίνησε, το πρωί της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου, η εκστρατεία περισυλλογής και απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων στον Δήμο Ελευσίνας.

Μετά και την πρόσφατη υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου, η δράση έχει ήδη δρομολογηθεί με τη συνδρομή και υπόδειξη της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τα οχήματα περισυλλέγονται με σειρά προτεραιότητας και εφόσον έχει παρέλθει, το κατά τον νόμο, σχετικό διάστημα από την επικόλληση των ειδοποιητηρίων.

Η δράση θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα εγκαταλελειμμένα οχήματα σε Ελευσίνα και Μαγούλα.

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που θα απομακρυνθούν, πρόκειται να παραδοθούν σε εγκεκριμένο σημείο συλλογής προκειμένου να ανακυκλωθούν.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, πέραν του αισθητικού ζητήματος, είναι και η αποδέσμευση του δημόσιου χώρου, η ενίσχυση της προσβασιμότητας και φυσικά, η δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης, μετά και την απομάκρυνσή τους.

Αναμφίβολα, η διαδικασία περισυλλογής συνδράμει και στην εν γένει προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου δήλωσε σχετικά: «Ξεκινήσαμε σήμερα, τη διαδικασία απομάκρυνσης των οχημάτων που έχουν χαρακτηριστεί ως εγκαταλελειμμένα, τα οποία όχι μόνο καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης αλλά αποτελούν και εστίες μόλυνσης για τις γειτονιές μας. Με την υπόδειξη των υπηρεσιών μας και συγκεκριμένα της Δημοτικής Αστυνομίας, παραδίδεται ο δημόσιος χώρος, ελεύθερος πια, σε πεζούς και οχήματα. Και επειδή, πάντοτε η συνεργασία φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, παρακαλούμε τους δημότες που εντοπίζουν εγκαταλελειμμένο όχημα να ενημερώνουν σχετικά, τη Δημοτική Αστυνομία στο da@elefsina.gr ή τηλεφωνικά στο 2132140407».