Επίσκεψη Αργύρη Οικονόμου στο Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

08 Μαρ 2021 1:11 PM

Ειδικές δράσεις του Ν.Π.Δ.Δ ΠΑΚΠΠΑ

Αργύρης Οικονόμου: «Η σημερινή ημέρα μας δίνει πάντα την κατάλληλη ευκαιρία να αναλογιστούμε την πραγματική θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας και τα προβλήματα που ακόμη αντιμετωπίζει».

 

Με μία κίνηση συμβολικού χαρακτήρα αλλά ουσιαστικής υποστήριξης, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, επισκέφτηκε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας,  τον Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας στην Ελευσίνα.

Κατά την επίσκεψή του εκεί, ο Δήμαρχος συνομίλησε με τους υπεύθυνους του Σταθμού για το υποστηρικτικό έργο προς γυναίκες που απειλούνται ή υποφέρουν. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Το χρέος μας απέναντι στις γυναίκες που κακοποιούνται, είναι διπλό. Αφενός να τις βοηθήσουμε να σπάσουν τη σιωπή και αφετέρου να τις βοηθήσουμε πρακτικά, ώστε να αντιμετωπίσουν την επόμενη ημερα με αξιοπρέπεια».

Υπενθυμίζεται ότι ο Συμβουλευτικός Σταθμός παρέχει, μεταξύ άλλων, δωρεάν ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη, αλλά και δράσεις προώθησης στην απασχόληση.

Παράλληλα, το Π.Α.Κ.Π.Π.Α ανέπτυξε δύο ειδικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα θέματα των γυναικών, αφού ακόμη και σήμερα υφίστανται θέματα κοινωνικής και οικονομικής διάκρισης.

Η πρώτη δράση αφορά ένα Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και το δεύτερο ένα ειδικό video, όπου γυναίκες της Ελευσίνας και όχι μόνο, δίνουν το δικό τους μήνυμα για τις διακρίσεις και τις ανισότητες που διαχειρίζονται στην καθημερινότητά τους.

Από την διασώστρια του ΕΚΑΒ, μέχρι τις γυναίκες λεωφορείων και απορριμματοφόρων, από την μητέρα μέχρι την άνεργη και τις πρωταθλήτριες, όλες τους και η κάθε μια ξεχωριστά δίνουν τη δική τους πολύτιμη μαρτυρία.

Στην ιστοσελίδα του pakppa.gr όλο το διαθέσιμο υλικό.