Επιχορήγηση 100.000 στον Δήμο Ελευσίνας για αντιπυρική προστασία

Alt
27 Ιουν 2022 2:15 PM
Κατηγορία: Πόλη

Με το ποσό των 100.000 ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος Ελευσίνας για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας και την εκτέλεση προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας

. Πρόκειται για μια νέα στήριξη σε Δήμους που έχουν περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές.

Στην πρόσφατη σύσκεψη της 28ης Μαΐου στο Δημαρχείο Ελευσίνας, με τον Υπ. Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό Βαγγέλη Τουρνά και τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα επισημάνθηκε η αυξημένη ανάγκη θωράκισης Ελευσίνας και Μαγούλας, για την αντιπυρική ενίσχυσή της.

Η επιχορήγηση πρόκειται να αξιοποιηθεί για διανοίξεις οδών με σκοπό την αμεσότερη πρόσβαση πυροσβεστικών Οχημάτων, προμήθεια δεξαμενών οι οποίες θα είναι προσβάσιμες σε μέσα κατάσβεσης και σε καθαρισμούς, αποψιλώσεις και μεταφορά ξερών χόρτων γύρω από αγροτικούς δρόμους, οικισμούς και επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Ελευσίνας κηρύχτηκε σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο.

Οι εργασίες που δρομολογεί η ανωτέρω απόφαση αφορούν σε δασοκομικούς-φυτοτεχνικούς χειρισμούς προληπτικών καθαρισμών.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση που ένα ακόμη αίτημά μας βρίσκει θετική ανταπόκριση, μέσω προγράμματος ειδικής χρηματοδότησης για την αντιπυρική ενίσχυση. Μάλιστα, μετά από αυτήν την απόφαση ήρθε και η κήρυξη του Δήμου Ελευσίνας σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας. Η επιχορήγηση αυτή θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με γνώμονα την προστασία των κατοίκων της Ελευσίνας & της Μαγούλας και των περιουσιών τους».