“Fake news” η αλλαγή ονοματοδοσίας της Ελευσίνας. Χωρίς ενστάσεις είχε εγκριθεί το νέο λογότυπο της Πολιτιστικής από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 20 Ιανουαρίου 2021

Alt
19 Μαρ 2021 11:52 AM

Χωρίς ενστάσεις είχε εγκριθεί το νέο λογότυπο της Πολιτιστικής από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 20 Ιανουαρίου 2021

Για άλλη μια φορά, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή  ξεκαθάρισε πως ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει πρόθεση για αλλαγή της ονοματοδοσίας της πόλης.

Με αφορμή μία  ακόμη προσπάθεια για δημιουργία τεχνητής έντασης εκ μέρους της Παράταξης «Ενωτικός Συνδυασμός» σε σχέση με το νέο λογότυπο της « Ελευσίνας- Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023», ξεκαθαρίζονται τα εξής:

  • Δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση, τόσο εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής όσο και του φορέα της Πολιτιστικής, για οιαδήποτε αλλαγή στην ονοματοδοσία της πόλης.
  • Είναι αυτονόητο, ότι αν υπήρχε ένα τέτοιο ενδεχόμενο (που δεν τίθεται καν), η σχετική απόφαση θα έπρεπε να περάσει μέσα από την θεσμική οδό και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι όταν το νέο λογότυπο της Πολιτιστικής παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20 Ιανουαρίου 2021, δεν υπήρξαν ούτε αντιρρήσεις, ούτε ενστάσεις από τις Δημοτικές Παρατάξεις. Μια κίνηση, που εύλογα ερμηνεύθηκε ως κοινή παραδοχή πως η Πολιτιστική με το προηγούμενο σχήμα της και με την μηδενική σχεδόν προετοιμασία είχε βαλτώσει και άρα χρειαζόταν μια δυναμική επανεκκίνησή της σε όλα τα επίπεδα.

Σε σχέση με όλα τα παραπάνω, η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου με αρμοδιότητες που αφορούν την Πολιτιστική, ήταν χαρακτηριστική. Όπως δήλωσε ο Φώτης Τατάκης: «Πρόσφατα είδαμε σχόλια αναφορικά με την εμφάνιση της Ελευσίνας στο Google Map, όπου χωρίς καμία έρευνα και προς χάριν εντυπώσεων υιοθετήθηκαν fake news, ότι δήθεν άλλαξε το όνομα της πόλης. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Σ’ ένα μόνο σημείο στο google map, σε μία μόνο συμβολή δρόμων, η Ελευσίνα εμφανίζεται στα αγγλικά, ως “elevsis”. Καμία σχέση δεν έχει αυτό το τυχαίο γεγονός στην εμφάνιση δύο δρόμων, με το όνομα αναφοράς της πόλης μας. Έχουμε ήδη απευθυνθεί στην google και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε ακόμη και αυτή η αστοχία της google να αλλάξει.

Όλα τα παραπάνω, δεν συσχετίζονται με κανέναν τρόπο ούτε με το λογότυπο της Πολιτιστικής, ούτε με το όνομα της πόλης».

Για το ίδιο θέμα, και για την συνεχή προσπάθεια να υποβαθμιστεί η επανεκκίνηση της Πολιτιστικής ακόμη και με διασπορά fake news, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος, Αργύρης Οικονόμου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος:

« Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή απέτυχε σε όλα τα επίπεδα που αφορούν την Πολιτιστική. Απέτυχε γιατί για τρία ολόκληρα χρόνια, δεν κατάφερε να αφήσει ούτε μια υποδομή έτοιμη, αλλά ούτε και να εγγράψει στη συνείδηση των συμπολιτών μας το στοίχημα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ως μια υπόθεση που μας αφορά όλους και όχι τους λίγους και εκλεκτούς.

Αυτή είναι η αιτία που κρύβεται πίσω από τη συζήτηση για το νέο λογότυπο αλλά και τα διάφορα μυθεύματα. Η εσκεμμένη προσπάθεια να φύγει η συζήτηση από τα όσα δεν έγιναν, και πλέον πρέπει να γίνουν σε ελάχιστο χρόνο και εν μέσω πανδημίας.

Πλέον, η κατάσταση αυτή με συντονισμένες κινήσεις αλλάζει μέρα με τη μέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε στους δημότες μας την ευκαιρία να συμμετάσχουν σ’ αυτή την διαδικασία, να ζήσουν αυτό το ταξίδι μέχρι το ’23. Να εμπλακούν ουσιαστικά. Και οι υποδομές που θα έχουν γίνει να είναι μια ζωντανή παρακαταθήκη για τα χρόνια που θα έρθουν».