Σε λειτουργία και τα φωτοβολταϊκά συστήματα στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και στο Ειδικό Γυμνάσιο Ελευσίνας. Ενεργειακά αυτόνομα τα δύο σχολεία.

Alt
09 Ιουλ 2021 6:12 PM
Κατηγορία: Πόλη

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, ολοκλήρωσαν μακροχρόνιες διαδικασίες και έθεσαν σε λειτουργία τα φωτοβολταϊκά συστήματα που ήταν εγκατεστημένα στο EEEEK και Ειδικό Γυμνάσιο Ελευσίνας.

Στην ενεργοποίηση του συστήματος, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κατερίνα Τζιγκιτζέλα, και ο τέως Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Παιδείας, Γιώργος Κουρούνης.

Τα συστήματα αυτά, καταστούν τα συγκεκριμένα σχολεία ενεργειακά αυτόνομα μειώνοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και αυξάνοντας την εξοικονόμηση χρημάτων.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε σχετικά: «Τον Μάϊο, όταν τέθηκε σε λειτουργία η κολυμβητική πισίνα για θεραπεία και αποκατάσταση στο Εργαστήριο, είχαμε δεσμευθεί πως τα έργα θα συνεχιστούν. Σήμερα, δύο μήνες μετά εγκαθιστούμε και φωτοβολταϊκό σύστημα με πόρους από τον Δήμο Ελευσίνας. Το ίδιο ισχύει και για το Ειδικό Γυμνάσιο Ελευσίνας. Πρόκειται για πρωτοβουλίες που συμβαδίζουν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για ένα μέλλον λιγότερο ενεργοβόρο και για πολίτες περισσότερο ευαισθητοποιημένους στα θέματα ενεργειακής κατανάλωσης».

Ενώ από την πλευρά της, η Πρόεδρος της η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κατερίνα Τζιγκιτζέλα, σημείωσε: «Με την πολιτική εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σχολεία του Δήμου, ευαισθητοποιούμε των μαθητές αλλά και τους δημότες μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον. Είναι κάτι που θέλουμε να το εφαρμόσουμε σε όσα περισσότερα σχολεία μπορούμε. Χαίρομαι που η αρχή έγινε από τα συγκεκριμένα σχολεία, είναι ένα πολλαπλό μήνυμα προς όλους μας».

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην προσφορά και την επιτυχημένη συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών, οι οποίες ξεπέρασαν γραφειοκρατικά εμπόδια σε ελάχιστο χρόνο, καθώς και στη Σύμβουλο Μηχανικό κ. Σοφία Παπά, για την προσπάθεια που κατέβαλε στην επίσπευση και ολοκλήρωση του έργου.